Mergi direct la conținut »
Pompiliu Popescu l-a dat în gât la FIFA și la UEFA pe Răzvan Burleanu: ”Este ilegitim în lumea fotbalului românesc, domnia sa provenind din influența politicului!”
Sport Libertatea > Sport

Pompiliu Popescu l-a dat în gât la FIFA și la UEFA pe Răzvan Burleanu: ”Este ilegitim în lumea fotbalului românesc, domnia sa provenind din influența politicului!”

De Viorel Tudorache, Octavian Cojocaru, . Ultimul update Joi, 02 iunie 2016, 19:49

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale de fotbal a României, nu se lasă în războiul cu șefii de la Casa Fotbalului. „Pompi” (65 de ani) l-a acuzat pe Răzvan Burleanu, șeful FRF, de discriminare, xenofobie, dar și de abuz în serviciu și de politicianism ieftin, menit să-i aducă voturi pe alte căi decât cele normale.

Ad placeholder

Pompiliu Popescu a fost demis de la cârma staff-ului medical după ce timp de 26 de ani a fost omul care a avut grijă de toate rănile tricolorilor. Burleanu l-a catalogat „decrepit” și l-a acuzat că primea foloase necuvenite.

Iată conținutul scrisorii trimisă de Pompiliu Popescu lui Gianni Infantino, șeful de la FIFA, și lui Theodore Theodoridis, de la UEFA. Scriosoarea a fost trimisă pe 1 iunie:

Mr. Gianni Infantino
President
FIFA
Domnule Președinte,
Sunt Dr. Pompiliu Popescu, am 65 ani și am fost medicul echipei Naționale de fotbal a României din 1990 până în 09.05.2016. În tot acest timp am participat la toate competițiile de calificare și turnee finale organizate de FIFA și UEFA la care România a luat parte, am vegheat la sănătatea și viața multor generații de jucători, am promovat și respectat cu sfințenie fairplay-ul în fotbal. Este posibil ca din acest punct de vedere să fiu cel mai longeviv medic din lume la un lot național de fotbal.
Am participat, ca medic al Naționalei, la obținerea calificării pentru runda finală a EURO 2016 și împreună cu tot staff-ul meu medical ne-am pregătit pentru acest eveniment pentru a fi la cel mai înalt nivel și pentru a putea oferi suportul medical jucătorilor angrenați într-o competiție de asemenea anvergură. Cu toate acestea atât eu cât și întreg staff-ul meu medical (5 kinetoterapeuți-maseuri) nu am primit bonusul financiar, conform contractelor, din banii oferiți de UEFA împreună cu jucătorii și antrenorii.
Prin urmare am decis să am o discuție cu președintele Asociației Naționale de fotbal, Burleanu Marian-Răzvan (la care este mai greu de obținut o audiență decât la președintele țării noastre), în urma căreia mi-a reproșat că am dezvăluit în presă faptul că nu ni s-au onorat drepturile financiare, și ca urmare a hotărât demiterea mea și a întregului staff medical (09.05.2016) și imediat au procedat la achitarea integrală a premiului meu conform contractului și diminuarea drastică a sumelor celor 5 kinetoterapeuți din staff (aceștia au primit doar 5% față de 25% cât aveau de primit).
Dl. Burleanu, care ține foarte mult la imaginea sa și-a motivat public decizia de a ne destitui cu numai 1 lună înainte de primul nostru meci la EURO, printr-o serie de neadevăruri unele din ele înjositoare și discriminatorii afirmând despre persoana mea că “Dr. Popescu aparține unei lumi DECREPITE” (=îmbătrânite, ramolite, sclerozate) ce a adus ofensă la scară națională a tuturor valorilor intelectuale din această vârstă, contravenind principiilor sacre de combatere a DISCRIMINĂRII, XENOFOBIEI și RASISMULUI ale UEFA, FIFA si UE și totodată a încălcat dreptul la exprimare liberă pe care îl are orice cetățean din UE, comițând totodată și un abuz în serviciu.
Semnalez dvs. toate aceste fapte la care mai adaug că președintele Asociației Naționale, dl. Burleanu, este ilegitim în lumea fotbalului românesc, domnia sa provenind din influența politicului în conducerea Asociației Române de Fotbal (dl. Burleanu a fost consilier politic al fostei administrații prezidențiale). Această influență politică se observă prin aparițiile publice ale d-lui Burleanu alături de diverși politicieni, în dorința acestuia de a se legitima și de a transmite semnale de “forță” electoratului din fotbal.
Pe această cale doresc să atrag atenția că în fotbalul românesc se petrec lucruri care excedează regulamentelor și directivelor FIFA, UEFA și UE, actuala conducere fiind apanajul unor elemente externe care doresc îndepărtarea din conducerea fotbalului românesc a sportivilor de înaltă performanță care au trudit pe terenul de sport, cu sacrificii foarte mari, sacrificându-și tinerețea, sănătatea și timpul petrecut alături de familiile lor, pe altarul performanței sportive.
Cu toate acestea în încheiere, doresc și sper ca român ca la EURO 2016 echipa Națională de fotbal a României să ajungă cât mai sus posibil.
Îmi asum toate cele semnalate aici.
Cu stimă și respect,
Dr. Pompiliu Popescu
Fostul Medic al Naționalei de fotbal a României din 1990 până in mai 2016.

Ad placeholder
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Ce au descoperit anchetatorii în sângele lui Emi Pian. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Răsturnare de situație!
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce au descoperit anchetatorii în sângele lui Emi Pian. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. Răsturnare de situație!
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close