MENIU CAUTĂ

Trecutul chinuit al grecului Giannis Antetokounmpo, cel mai în vogă baschetbalist din NBA. ”Dacă nu făceam bani, nu mâncam”

Distribuie

Grecul Giannis Antetokounmpo este jucătorul care a dominat prima parte a stagiunii 2018-2019 din NBA, campionatul nord-american de baschet.

În sezonul regular, grecul, câștigător al trofeului EuroPlayer 2018, le-a luat fața unor vedete precum James, Harden, Curry, Durant sau Westboork și a condus-o pe Milwaukee Bucks către primul loc în Conferința de Est, cu 60 de victorii, în condițiile în care Conferința de Vest i-a revenit campioanei en-titre, Golden State Warrios, 57 de victorii. 

În sezonul regular, fiecare formație dispută 82 de meciuri, iar primele opt clasate din fiecare conferință merg în play-off.

Familie emigrată din Nigeria

Familia grecului a emigrat în Atena din Nigeria, înainte ca sportivul să se nască. Până acum 6 ani, Giannis, 24 de ani, juca baschet în ligile inferiore și Grecia, iar acum visează la titlul de MVP în NBA. În 2013, jucătorul a venit la Bucks de la modesta Filathlitikos (Grecia).

”Îmi aduc aminte că, împreună cu fratele meu, vindeam suveniruri pe străzile din Atena. Dacă nu făceam bani, nu mâncam. Acolo am învățat ce înseamnă să muncești din greu”, a povestit Giannis Antetokounmpo presei americane.

Saltul lui Giannis este uriaș: ”În decurs de 6 ani, Bucks a sărit de la 15 la 60 de victorii pe sezon. Acum, visez la inelul de campion”.

În NBA, sâmbătă se dă startul play-off-ului. Programul primelor dispute, aici.

Citește și:

Giannis Antetokounmpo, grecul care face legea în NBA. Record pentru Milwaukee Bucks

 

Comentarii