Mergi direct la conținut »
Primele imagini cu un patron din Liga I, care a fost închis opt luni, iar azi e sub control judiciar. ^”Să sperăm că acum, cât e în libertate, o să vândă și o să lase acest club!”
Sport Libertatea > Sport > Primele imagini cu un patron din Liga I, care a fost închis opt luni, iar azi e sub control judiciar. ^”Să sperăm că acum, cât e în libertate, o să vândă și o să lase acest club!”

Primele imagini cu un patron din Liga I, care a fost închis opt luni, iar azi e sub control judiciar. ^”Să sperăm că acum, cât e în libertate, o să vândă și o să lase acest club!”

După o periodă de opt luni în care a stat în arest, Dan Capră, patronul clubului Petrolul Ploiești, a fost plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, la începutul lunii iulie, după o decizie a magistraţilor de la Tribunalul Prahova. Conducătorul clubului galben-albastru e inculpat într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Zilele trecute, Capră a fost surprins de fanii Petrolului, la un Shopping City, în Ploiești, bând un capuccino, asezonat cu o apă plată, și vorbind la telefon. Imaginile au devenit virale pe internet. ”Să sperăm, ca acum, cât este în libertate, o să demareze procedurile necesare, să se vadă cu oamenii de afaceri care vor să cumpere acțiunile de la SC FC Petrolul Ploiești SA și să lase acest club. Să redevină acel om care a fost înainte de a ajunge la Petrolul. Un anonim!”, au comentat suporterii ”lupilor”.

CAPRA 1 CAPRA

Procurorii DIICOT Ploiești au trimis în judecată, în decembrie 2014, 16 persoane, printre care principalii acționari ai FC Petrolul Ploiești, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră, dar și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, în care SC FC Petrolul și alte 13 societăți comerciale figurează ca părți responsabile civilmente.

Potrivit DIICOT, în cauză exista suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat, în 2012, o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close