Fostul sindicalist, cu funcție de conducere la clubul de fotbal Petrolul Ploiești în intervalul 1994-2009 (partea a trioului Luca-Bercea-Goicea; în acte, până în 2012), din partea sponsorului ”Petrom”, a călcat în premieră pe OZN-ul prahovean acum două săptămâni, când a ieșit la muncă.

Liviu Luca este încarcerat pe Penitenciarul Mărgineni (localitatea I.L. Caragiale – Dâmbovița), unde își ispășește o pedeapsă-record, primită în mai multe dosare.

Sorin Ovidiu Vintu și Liviu Luca au fost condamnați la cate 10 ani închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociatiei Salariaților Petrom. În acelasi dosar, liderul de sindicat Liviu Luca a primit 10 ani închisoare. Pedepsele au rezultat în urma contopirii cu condamnări primite de cei doi în alte dosare. Decizia nu este definitivă.

Aceștia se află în prezent în închisoare, fiind condamnați în iulie 2016 la câte șase ani într-un alt dosar, privind falimentarea frauduloasă a companiei Petromservice.

Sorin Ovidiu Vintu și Liviu Luca au fost trimiși în judecată de DIICOT în ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA.

În același dosar, au fost deferite justiției alte opt persoane, acuzate că fac parte alături de Vîntu și de Luca dintr-o grupare specializată în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și de spălare de bani.

Pușcăriașul Liviu Luca a dat cu mătura pe stadionul ”Ilie Oană”. A făcut greva foamei. Din conacul de la Păulești, la strâmtoarea de la Mărgineni

În decembrie 2016, fostul lider sindical Liviu Luca a făcut greva foamei timp de 13 zile. El a reclamat condiţiile inumane de detenţie şi presupuse abuzuri la care este supus, informează evz.ro, care precizează că fostul lider sindical ispăşeşte o pedeapsă de şase ani închisoare la Penitenciarul din Mărgineni. Potrivit sursei citate, Luca se află internat la infirmerie.
Fostul sindicalist le-ar fi transmis apropiaţilor că nu beneficiază de asistenţă medicală şi nu are dreptul la corespondenţă iar Penitenciarul este plin de şobolani, în timp ce unui deţinut nu-i revin mai mult de trei metri pătraţi. De asemenea, Luca se plânge şi de faptul că nu poate primi bani de la familie. Liviu Luca ispăşeşte o condamnare de 6 ani de închisoare pentru delapidarea companiei Petromservice. Alături de Sorin Ovidiu Vîntu şi alţi foşti şefi ai companiei, Liviu Luca a fost găsit vinovat şi trebuie să înapoieze 36 de milioane de euro către Petromservice.

Potrivit referatului întocmit de procurori, în perioada 2005 – 2009, membrii grupului infracţional organizat ar fi prejudiciat SC PSV Company SA (fostă Petromservice), cu suma de 15.591.262 de lei, prin decontarea unor lucrări ce figurau ca fiind efectuate la sediul PSV Company din Bucureşti, însă în realitate, lucrările ar fi fost executate pentru imobilul lui Luca din comuna prahoveană Păuleşti.

Pușcăriașul Liviu Luca a dat cu mătura pe stadionul ”Ilie Oană”. Jonglerii cu terenuri și cu un conac

Ansamblul de locuinţe, vândut părinţilor lui Liviu Luca La finalul construcţiei, în 2009, Ansambulul de locuinţe a fost vândut către Victor Luca şi Lidia Luca, părinţii lui Liviu Luca. Aceştia însă au donat ansamblul nepoatelor lui Luca, respectiv minorelor Cristina – Maria Dumitrache şi Diana – Elena Dumitrache, imobilul revenind astfel în folosinţa lui Luca, unde fostul lider sindical locuia împreună cu soţia sa şi cu familia fiicei sale, Roxana Dumitrache.

Mai exact, la părinţii lui Liviu Luca au ajuns un teren în suprafaţă de 1.890,08 metri pătraţi din comuna Păuleşti, un teren de 1.846,00 de metri pătraţi situat în intravilanul satului Păuleşti, şi terenul în suprafaţă măsurată de 27.217,00 de metri pătraţi situat în intravilanul satului Păuleşti.

Pușcăriașul Liviu Luca a dat cu mătura pe stadionul ”Ilie Oană”. Fostul sindicalist a adus clubului Petrolul Ploiești Cupa României la fotbal, în 1995
De asemenea, aceştia ar mai fi primit şi un teren de 18.417,00 metri pătraţi are categoria de folosinţă arabil, împreună cu construcţiile situate pe acest teren, respectiv:
clădirea corp A, de tip P cu garaj dublu şi încăperi anexe în suprafeţe desfăşurate de 126,60 m.p; clădirea corp B, de tip S+P+E, cu o suprafaţă utilă totală de 615,61 m.p., ( subsol – 203,00 m.p., parter – 250,98 m.p., etaj – 161,63 m.p.), balcon – 9,09 m.p, logie – 30,50 m.p., terasa exterioară  – 41,04 m.p; clădirea corp C, de tip S+P, compusă din subsol tehnic – 150,48 m.p., parter – 125,06 m.p., piscină – 60,00 m.p., terasă-acoperiş – 201,33 m.p.; clădirea corp D, de tip S+P+E, cu o suprafaţă utilă totală de 535,61 m.p (subsol – 61,89 m.p., parter – 364,17 m.p., etaj – 209,55 m.p, terasa acoperiş – 64,03 m.p.); clădirea corp E, de tip P, clădiri administrative curente, în suprafaţă desfăşurată de 185,40 m.p; clădirea corp F1, de tip P, cu garaje, magazii, în suprafaţă desfăşurată de 168,80 m.p.; clădirea corp F2, de tip P, cu servicii anexe, terasă exterioară, în suprafaţă desfăşurată de 106,40 m.p. clădirea corp G, de tip P, în suprafaţă desfăşurată de 49,90 m.p.

Procurorii mai precizează că, în perioada 2004 – 2009 SC PSV Company SA (fostă Petromservice SA), „a înregistrat facturi fiscale în valoare totală de 22.473.993,41 de lei – fără TVA, ce privesc lucrări de lucrări construcţii-montaj şi materiale aferente, executate în baza contractului 245/2004-clădire Budişteanu de către SC Edilconst SA, deşi valoarea contractului respectiv a fost de  8.487.560,86 lei-fără TVA.

Diferenţa dintre valoare facturilor înregistrate, şi achitate, şi valoarea înscrisă în contract a fost reprezentată de lucrări efectuate la ansamblul „sediu social şi anexe Profesional Corpconsult” din localitatea Păuleşti”, arată DIICOT.

Ce spune despre România un japonez care s-a mutat din 2007 aici. A remarcat un mare defect la români
PARTENERI - GSP.RO
Ce spune despre România un japonez care s-a mutat din 2007 aici. A remarcat un mare defect la români
Carmen Tănase rupe tăcerea despre motivul pentru care refuză testarea și vaccinarea anti-Covid-19: „Niște minciuni care...
Playtech.ro
Carmen Tănase rupe tăcerea despre motivul pentru care refuză testarea și vaccinarea anti-Covid-19: „Niște minciuni care...
Un tată sfâșiat de durere l-ar fi obligat pe pedofilul care i-a abuzat fetița să-și sape singur groapa, apoi l-ar fi ucis, în Rusia
Observatornews.ro
Un tată sfâșiat de durere l-ar fi obligat pe pedofilul care i-a abuzat fetița să-și sape singur groapa, apoi l-ar fi ucis, în Rusia
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
HOROSCOP
Horoscop 22 septembrie 2021. Gemenii încep o nouă etapă pentru sfera sentimentală, una luminoasă și frumoasă
Președintele care s-a autoproclamat „cel mai cool dictator din lume” și a adoptat bitcoin ca monedă oficială
Știrileprotv.ro
Președintele care s-a autoproclamat „cel mai cool dictator din lume” și a adoptat bitcoin ca monedă oficială
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good
PUBLICITATE
Ce trebuie să știi despre programul Act for Good