ACTUALIZARE 28 iulie: După meci, tată lui Rivaldinho, celebrul Rivaldo, a mers în vestiarul echipei Dinamo pentru a-i felicita pe jucători. Aceștia au profitat de ocazie și au făcut o fotografie împreună cu fostul mare fotbalist brazilian. Fotografia a fost mai apoi postată pe un site de socializare al grupării bucureștene.

„Sunt foarte fericit. Partida a fost extrem de dificilă și fiul meu a reușit un gol extrem de frumos. Mă bucur că a fost un gol frumos și a adus fericire pentru echipă, pentru el, pentru mine. Nu știu dacă a fost la fel cum reușeam eu, dar mă bucur foarte mult. Cu siguranță mă voi întoarce în București, este un oraș foarte frumos, mi-a plăcut mult. Publicul a fost extraordinar, mi-a adus aminte de cel al lui Olympiakos” a spus Rivaldo la TVR.

Rivaldo la Dinamo

Rivaldinho, la TVR 1: ”Nu cred că doar eu am făcut o treabă bună, ci toată echipa. Felicit toată echipa şi staff-ul. Am jucat mai bine ca în meciul cu Botoşani şi de aceea mai avem speranţe pentru partida retur. A fost primul meci în Europa League şi mă bucur că am marcat. Mai ales că era şi tatăl meu în tribune. Chiar dacă nu era în tribune, el mereu a fost important pentru mine. A contat foarte mult pentru mine că a fost aici. Dacă aveam 1% din talentul lui, eram cel mai bun din lume. Dar mai am mult din lume. Azi a fost foarte greu. Mai avem şanse de calificare. Dar vom avea un meci foarte greu în Spania”.

Rivaldo si Rivaldinho

Rivaldo si Rivaldinho

Contra, speriat de primele 20 de minute

Cosmin Contra, la TVR 1: ”Eu m-am speriat de primele 20 de minute. Am început temători, dar mă aşteptam la asta. Îmi era frică să nu conteze că Dinamo revine în Europa după 5 ani, cu Bilbao. Asta îi putea împiedica pe jucători să joace mai bine. Dar după 20 de minute, am început să jucam cum trebuie. Sunt un antrenor fericit. Băieţii au dominat în mare parte din repriza a doua. Am înţeles că golul lui Nemec a fost anulat eronat şi că la golul lor se putea da fault în atac la Filip. Sunt foarte mulţumit că după pauză jucătorii au jucat fără teamă, au făcut pressing şi am avut ocazii. Mă bucur că ma reuşit un egal cu o echipă foarte bună. Sunt realist şi ştiu că va fi greu la retur. Dacă pe San Mames nu ne domină emoţiile şi jucăm ca în repriza a doua, vom avea şanse. A doua repriză îmi dă speranţe. Putem domina jocul. Văd că Rivaldo a venit cu noroc. Mă bucur pentru Rivaldinho. El am muncit foarte mult”.

Adrian Mutu, la Digi Sport: ”Primele 20 minute au fost mai slabe, am început cu frică și s-a văzut că băieții aveau trac. Fotbaliștii noștri nu au avut curaj să iasă mai mult din jumătatea proprie și să construiască. Însă, ne-a trebuit un gol ca să ne trezească. Am făcut un meci bun, am ieșit onorabil, zic eu, din această încleștare. E un rezultat foarte bun pentru noi, chiar dacă ei au prima șansă. La golul lor, a fost fault la Filip iar la golul lui Nemec nu a fost ofsaid, din ce am înțeles, așa că ne simțim nedreptățiți. Prezența lui Rivaldo în tribune a fost importantă și pentru public. Să ai un Balon de Aur în prezent la un meci al lui Dinamo, e bine. Publicul a făut o atmosferă incredibilă și azi cred că și băieții s-au ridicat la nivelul galeriei, într-un meci cu o asemenea echipă”.

FOTO: Vlad Chirea

Urmărește-ne pe Google News