Mergi direct la conținut »
Robert Mureșan a preluat conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU
Sport Libertatea > Sport > Robert Mureșan a preluat conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU

Robert Mureșan a preluat conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU

Robert Mureșan a preluat conducerea în Campionatul European de Motociclism BMU. Se desprinde, de asemenea, și în Campionatul Național, consolidându-și poziția de lider. Joi, Circuitul Motorpark România a primit omologarea pentru desfășurarea Campionatului European de Motociclism Viteză BMU și Campionatului Național Individual al României Viteză pe circuit, organizat de MRM sub patronajul FRM.

Vineri pe o vreme total neprielnică cu temperaturi de numai 5 grade Celsius în aer și vânt de 24 km/ h la orele 8:30 s-a dat startul etapei a treia ce contează în ambele campionate. Totodată în cadrul CNIRv clasele J1, 85cc, 125 cc punctau în etapa 1.
Peste 50 de oficiali, 4 ambulanțe au fost pregatiți să-și dea concursul pentru o bună desfășurare a evenimentului.
A fost ziua de antrenamente pentru clasele J1, 85cc, 125 cc, Debutanți 1000 și Debutanți 600 precum și a Supersport și Superbike.
După o noapte cu ploaie și o temperatură la asfalt de numai 8grade Celsius, piloții au intrat cu reținere. S-au prezentat sportivi din Turcia, Grecia, Macedonia , Bulgaria și Romănia.
Pilotul MRM Adriano Jacopo Hosciuc a testat pentru prima data Metrakitul de uzină clasa 85, a  doborât rapid timpul stabilind și timpul reper al clasei 85 secondat de Daria Gănescu )Taifun Racing GT) și Răzvan Stănescu (Steaua București), la clasele Juniori 1 și 85cc.

Clasele de Debutanți 600 și 1000 nu au reușit îmbunătățiri de timp, temperatura scăzută a limitat performanțele pneurilor.

Clasa SuperSport arăta deja că ne putem aștepta la niște curse spectacol. După accidentul de la Serres, Robert Mureșan a preferat odihna la clasa SuperBike, piloții preferând să lucreze cu echipele la setări.
Sâmbătă a venit cu un timp frumos. Cele două sesiuni de calificări foarte disputate au format grila de start.

Jacopo are parte de o cazatură în prima sesiune de calificare, dar echipa de mecanici a remediat în timp avariile și în sesiunea a 2-a coboară la 01:05.512, urmat de Răzvan Mateș (01:17.973) și  Jozsef Havadtoi, cu 01:31.835. Clasa Juniori 1 avea ca lider pe Daria Gănescu, cu 01:14.370. Pentru 125 cc și Moto 3, lidera este Julieta Lenkova, Bulgaria.

Timp excelent pentru curse și se dă startul în etapa a treia la clasele mari și prima etapă CNIRv, la clasele mici.
Clasa 85 contând pentru Campionatul Național, prima etapă, este caștigată detașat de Adriano Jacopo Hosciuc (MRM București), pe Metrakit, urmat la peste 40 de secunde de Havadtoi Jozsef (Motor Tehnic Târgu Mureș) și Kavasi Margit (Lupo Racing Timișoara).
Juniori 1 – câștigător Răzvan Stănescu (Steaua) urmat la numai 0.1 sec de Daria Gănescu. Locul 3 Szasz Oliver (Steaua București).
 

Cursa de 125 – se impune Julieta Lenkova, urmată de Hristijan Buzalkowski (Macedonia) si  Milen Georgiev (Bulgaria).

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Cursa de Debutanți – a fost abjudecată la mare batalie de Krasimir Mihailov (Bulgaria).

La Debutanti 1000 a învins macedoneanul Slobodan Ivcevski. România a rpins un binemeritat loc 3, prin Cristian Guță (Century Team, Mv Agusta).

SuperSport – victorie a bulgarului Plamen Petrov. În ultimele ture, Ionel Pașcotă a pierdut contactul cu primii trei și s-a clasat pe locul 4.

SuperBike. Cu un start ratat Robert Mureșan întră al doilea în primul viraj și începe o cursă de hărțuire a bulgarului Dimitar Mitov În turul 2 depășește și nu mai cedează conducerea până la final în pofida problemelor de sănătate și îl devansează cu peste 7 sec pe Cătălin Cazacu.
 
Duminică a adus un program redus în urma ședinței de juriu care avea să ia această decizie pentru a se evita întreruperea sau anularea curselor din cauza furtunii care se anunța pentru ora 15:00.
 
Clasa 85cc a fost câștigată fără drept de apel de Jacopo Hosciuc.
Clasa Juniori 1 are parte de un start agitat, iar de această dată Daria Gănescu se impune.
Debutanți 600: Ali Efe (Turcia)
Debutanți 1000 o frumoasă surpriză o constituie venirea pe 2 a lui Cristina Guță care a muncit serios cu PetarA ngelov.
SuperSport. Pe locul 1 a sosit Alexander Georgiev.
SuperBike: plecat din start de pe prima poziție, Robert Mureșan pierde e doar pentru câteva viraje poziția 1, iar după depășirea rapidă pe care o face, continuă cursa și nu mai este ajuns de nimeni până la final. Robert nu a forțat, având încă cu probleme la umărul drept din urma căzăturii de la Serres.
Cu cele 50 de puncte câștigate în acest weekend, Mureșan preia șefia Campionatului European de Motociclism BMU. Se desprinde, de asemenea, și în Campionatul Național, consolidându-și poziția de lider.
 
Credit Foto: Dinca Marius – Velea Bogdan
Rep: Minciuna Bogdan – Gabriela Stroe

Close
Închide
  Close