De Ciprian Iana,

Această recomandare va fi discutată în Comitetul Executiv al Agenției Mondiale Antidoping, care va avea loc pe 9 decembrie, la Paris (Franța) și, dacă va fi apoptată, va provoca un adevărat cutremur în Rusai.

Asta pentru că Rusia va fi exclusă de la Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo, precum și de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2020 și din 2022!

În plus, sportivii ruși nu vor putea participa nici la Jocurile Olimpice ale Tineretului sau Jocurile Paralimpice, a explicat AMA într-un comunicat.

De asemenea, meciurile de la turneul final al Campionatului European 2020 care urmau să aibă loc la Sankt Petersburg vor trebui reprogramate într-un alt oraș din Europa.

Într-un lung comunicat, AMA a descris sancţiunile dure care i-au fost recomandate de către comitetul său de revizuire a conformităţii (CRC).

Astfel, timp de patru ani, niciun oficial rus nu va fi autorizat în locaţiile marilor competiţii sportive, iar Rusia nu ar mai putea solicita atribuirea de evenimente sportive internaţionale, inclusiv JO.

Mai rău, dacă evenimentele i-au fost deja atribuite, organizatorul va trebui să le retragă şi „să le reatribuie altei ţări, cu excepţia cazului în are acest lucru este imposibil din punct de vedere legal sau practic”. Prin urmare, această măsură ar putea viza EURO 2020 şi oraşul Sankt Petersburg.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

În plus, sportivii ruşi nu vor putea participa la competiţii sportive internaţionale importante decât atunci când vor fi capabili să demonstreze că nu sunt implicaţi în vreun fel în scandalul de dopaj cu care se confruntă ţara lor. În acest caz, nu li se va permite să concureze sub steagul Rusiei, ci sub drapel neutru, aşa cum se întâmplă deja în întrecerile atletice începând din 2015, notează Agerpres.

Potrivit comitetului independent al AMA, citat în comunicatul de presă al agenţiei, „sute” de rezultate suspecte ale testelor antidoping au fost eliminate din fişierele transmise de către Rusia la începutul anului 2019. Este vorba, în opinia CRC, de „un caz extrem de grav de neconformitate”.

Autorităţile de la Moscova vor avea însă dreptul să conteste aceste posibile sancţiuni în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Citeşte şi:

Ivan Patzaichin, decorat de ziua lui de Klaus Iohannis. Marele sportiv i-a adus președintelui o pagaie: ”Să vâsliți cât mai bine la conducerea României”

Mirel Rădoi, viitorul selecționer al României: Comunicatul Comisiei Tehnice a FRF

Unde se joacă Islanda – România, meci de baraj din Liga Națiunilor: ”Se discută acest subiect”

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă