Mergi direct la conținut »
Scrimă / Radu Dărăban s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku
Sport Libertatea > Sport > Scrimă / Radu Dărăban s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku

Scrimă / Radu Dărăban s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku

Scrimerul român Radu Dărăban, de la CS Universitatea Cluj Napoca, s-a calificat la Jocurile Europene de la Baku, de anul viitor, sâmbătă, după ce a câștigat concursul de floretă de la Budapesta, informează agerpres.ro.

Dărăban și-a învins toți adversarii în grupa de calificare, suedezul Simon Rizell, slovacul David Vegh, finlandezul Teemu Tokola și sârbul Miljan Kovacevic. În meciul decisiv, din sferturile de finală, Radu Dărăban a dispus cu 15-8 de georgianul Luka Gaganidze și a terminat concursul pe primul loc. La prima ediție a Jocurilor Europene s-au mai calificat David Vegh, grecul Nikolaos Kontochristopoulos și Simon Rizell.

La Jocurile Europene de la Baku, programate în perioada 12-28 iunie, România are până acum sportivi calificați în cinci din cele șase probe, componenții loturilor de sabie masculin și spadă feminin (câte patru la fiecare armă), care vor trage atât la individual, cât și la echipe, Maria Boldor (floretă feminin), Bianca Pascu (sabie feminin) și Radu Dărăban (floretă masculin).

Duminică, Alin Mitrică (CSU Craiova), la spadă, va încerca și el să obțină la Budapesta biletul pentru Baku.

 

 

Close
Închide
  Close