Mergi direct la conținut »
Scrisoarea naţionalei din Peru pentru adversarele de la Cupa Mondială a impresionat o lume întreagă | VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Scrisoarea naţionalei din Peru pentru adversarele de la Cupa Mondială a impresionat o lume întreagă | VIDEO

Scrisoarea naţionalei din Peru pentru adversarele de la Cupa Mondială a impresionat o lume întreagă | VIDEO

Scrisoarea naţionalei din Peru pentru adversarele de la Cupa Mondială a impresionat o lume întreagă. Calificați după o absenţă de 36 de ani de la turneele finale, sud-americanii vor să facă o impresie frumoasă în această vară, iar Federația Peruviană de Fotbal a realizat un videoclip inedit, sub forma unei scrisori, care a devenit “viral” pe reţelele de socializare.

Prezentându-și istoria, pasiunea și lupta constantă împotriva lucrurilor potrivnice, peruvienii şi-au avertizat adversarii din grupă (Australia, Franţa şi Danemarca) că s-au întors să facă spectacol.

“Dragă Franța/Australia/Danemarca, mă numesc Peru și mă întorc după 36 de ani. A trecut mult timp, așa că poate nu îți mai amintești de mine. Am vrut, așadar, să-ți scriu aceste cuvinte ca să-ți amintesc cine suntem. Suntem o țară frumoasă, plină de minunății uimitoare – în peisajele noastre, în cultura noastră, pe mesele noastre. Dar în tot acest timp, poporul nostru, ca și fotbalul nostru, a trebuit să joace mereu pe un teren înclinat, să lupte cu adversitățile, să înfrunte mari rivali precum clima, economia, injustiția și indiferența. Suntem un popor care se lupta cu criza înainte ca lumea întreagă să o cunoască, care știe amărăciunea înfrângerii… Pentru că în toți acești ani nu am pierdut doar puncte, am pierdut și jucători și, recent, chiar vocea noastră. Dar în ciuda tuturor acestor lucruri, 36 de ani mai târziu, mai mulți băieți ne-au amintit că, atunci când avem brațe de neclintit, când ne asumăm riscuri, când nu ne mai simțim inferiori nimănui, când suntem solidari și când ne luptăm așa cum ne-au învățat, chiar și atunci când jucăm pe teren înclinat, calea de ieșire este tot în sus. Iar pentru asta, strigătul nostru de încurajare va fi întotdeauna: HAI PERU!… HAI PERU! HAI PERU!”

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani
Recomandări

Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani

Federaţia Franceză de Fotbal a răspuns mesajului postat de forul omolog din Peru, în limba spaniolă: „Este o onoare şi pentru noi. Aşteptăm să ne întâlnim pe teren pe 21 iunie, în Rusia. Pe curând!”

Peru merge la Mondialul din Rusia după un baraj cu Noua Zeelandă, după ce a terminat pe locul cinci în grupa de calificare.

Peruvienii sunt cotaţi cu a treia şansă la calificarea în optimile de finală, în spatele Franței și Danemarcei, dar înaintea Australiei.

Cupa Mondială FIFA Rusia 2018 se vede doar la TVR. Toate partidele din cadrul competiţiei vor fi difuzate numai de televiziunea publică, în perioada 14 iunie – 15 iulie.


 

Close
Închide
  Close