Mergi direct la conținut »
Și Angelo Niculescu l-a atacat pe Emeric Ienei: ”Se așeza la masa deja pusă”
Sport Libertatea > Sport > Și Angelo Niculescu l-a atacat pe Emeric Ienei: ”Se așeza la masa deja pusă”

Și Angelo Niculescu l-a atacat pe Emeric Ienei: ”Se așeza la masa deja pusă”

Și Angelo Niculescu l-a atacat pe Emeric Ienei: ”Se așeza la masa deja pusă”

De Ciprian Iana,

Scandalul declanșat de Cornel Dinu, după ce l-a atacat pe Emeric Ienei pe motiv că ”nu știa nimic” ca antrenor nu a fost unul singular.

Fostul tehnician de 81 de ani stabilit la Oradea a fost luat în vizor și de regretatul Angelo Niculescu. Se întâmpla în urmă cu șapte ani, când selecționerul României de la CM 1970 îl muștruluia pe selecționerul României de la CM 1990 pe motiv că își arogase toate meritele, deși fusese ajutat ”cu vârf și îndesat” de ”secundul” Cornel Drăgușin.

”Emeric Ienei și-a arogat toate meritele pentru calificarea naționalei la Cupa Mondială, fără ca măcar o dată să-l amintească și pe Cornel Drăgușin. Cât Ienei era la Oradea, Drăgușin se ocupa de tot, apoi venea Ienei și se așeza la masa deja pusă de Drăgușin!”, spunea, pentru Libertatea, Angelo Niculescu.

În schimb, tehnicianul decedat în 2015 la 93 de ani i-a recunoscut meritele profesionale ale lui Ienei: ”A fost un tehnician valoros. Şi-a îmbogăţit constant cunoştiinţele, reuşind rezultate notabile la echipa de club, dar şi la naţională”.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Cornel Drăgușin a fost secundul lui Emeric Ienei la naționala României între 1986 și 1990. De asemenea, Drăgușin se poate lăuda cu performața de a fi condus trei echipe naționale: Irak (1962-1963), Siria (1965-1966) şi România (1975-1976). 

Angelo Niculescu l-a luat la națională pe Emeric Ienei

Angelo Niculescu a contribuit la ascensiunea lui Emeric Ienei la echipa națională. În 1955, în calitate de secund al lui Gică Popescu I la prima reprezentativă, Niculescu l-a remarcat pe tânărul Ienei.

”Am organizat un trial la naţională la care l-am chemat şi pe tânărul Emeric Ienei. A concurat cu  Alexandru Vasile pentru postul de mijlocaş dreapta şi Ienei a fost alesul. Asta după ce am constatat că era disciplinat, conştiincios, serios şi că vrea să progreseze. Nu ne-am înşelat”, declara Angelo Niculescu pentru Libertatea.


FOTO/ Două avioane s-au ciocnit în zbor în județul Suceava! Unul din piloți a murit, celălalt e în stare gravă

Close
Închide
  Close