De Ciprian Iana,

Până în prezent cele două sportive s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, Simona Halep câștigând două meciuri, ambele disputate în 2018, pe zgură.

Mai întâi, Simona s-a impus, scor 6-0, 6-3, în turul al treilea la Madrid, şi, mai apoi, sportiva noastră a câștigat, scor 6-2, 6-1, în optimi la Roland Garros (unde a cucerit trofeul).

În schimb, Elise Mertens a câștigat ultima dispută directă, care a avut loc în 2019, la turneul de la Doha.

În februarie anul trecut, Halep și Metrens s-au înfruntat în ultimul act al competiției din Qatar. A câștigat Metrens, scor 3-6, 6-4, 6-3, dar sportiva din Belgia a fost acuzată de lipsă de fayr-play.

În plus, Simona Halep n-a jucat la capacitate maximă, acuzând probleme medicale.

Simona Halep și Elise Mertens (stânga), la festivitatea de premiere, după finala de la Doha 2019 / FOTO: EPA

Acum, Simona Halep se declară pregătită pentru jocul de luni cu Elise Metrens, precizând că o cunoaște bine pe sportiva din Belgia.

„Am jucat de câteva ori, știu ce joacă. O cunosc foarte bine. Știu ce trebuie să fac împotriva ei”, a declarat Simona Halep în cadrul conferinței de presă de sâmbătă.

Sportiva clasată pe locul 3 în topul jucătoarelor profesioniste de tenis a adăugat: ”Nu m-am gândit încă la acest meci. O să fiu gata pentru ea. Trebuie să lupt! Știu că lovește puternic din spatele terenului. Chiar dacă joacă bine, eu voi fi acolo!”.

Citeşte şi:

Marius Șumudică, antrenor în Gaziantep, oraș afectat de cutremurul din Turcia: ”Nu mi s-a mai întâmplat niciodată așa ceva!”

Simona Halep a fost lăudată în presa internațională: ”Încearcă să cucerească al treilea titlu major”

Simona Halep, prima reacție, după ce s-a calificat în optimi la Australian Open

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor