”Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a respins cererea lui Valentino Rossi de a suspenda executarea deciziei date de comisarii FIM pe 25 octombrie 2015” ,care presupune o penalitate de 3 puncte, după incidentul cu spaniolul Marc Marquez în Marele Premiu de MotoGP al Malaeziei, se arată în comunicatul TAS.

Ținând cont că Valentino Rossi avea deja un punct de penalitate pentru un alt incident survenit tot anul acesta, această decizie duce la un total de 4 puncte de penalitate, a adăugat TAS.

Pe baza regulamentelor FIM (Federația internațională de motociclism), un pilot care are în total 4 puncte de penalitate trebuie să plece de pe ultima poziție a grilei de start a următorului Mare Premiu.

În consecință, Valentino Rossi va pleca de pe ultima poziție a grilei de start a ultimului Mare Premiu al sezonului, care va avea loc între 6 și 8 noiembrie 2015 la Valencia (Spania).

Campionul mondial italian Valentino Rossi a depus joia trecută, pe 29 octombrie, un recurs la TAS pentru a obține anularea sau reducerea sancțiunii dictate la adresa sa după Marele Premiu al Malaeziei.

După o manevră considerată periculoasă față de spaniolul Marc Marquez, care a căzut în acroșajul dintre cei doi piloți în turul al 7-lea al Marelui Premiu al Malaeziei, direcțiunea cursei l-a penalizat cu 3 puncte pe Valentino Rossi.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Arbitrul TAS, numit prin acordul mutual al părților, prof. Ulrich Haas (Germania), i-a audiat pe reprezentanții lui Rossi și ai FIM miercuri, la sediul TAS din Lausanne, pentru a judeca urgent efectul suspensiv al penalității și a determina dacă Valentino Rossi va trebui sau nu să plece de pe ultima poziție a grilei la Valencia, adaugă comunicatul.

Arbitrul TAS a estimat că nu au fost întrunite condițiile pentru a fi suspendată penalitatea nu au fost întrunite, ceea ce înseamnă că sancțiune impusă de FIM va trebui aplicată la următorul Mare Premiu al Valenciei.

Pe 2 noiembrie 2015, spaniolul Jorge Lorenzo, coechipierul lui Rossi a depus o cerere de intervenție pentru a putea participa la acest arbitraj al TAS, însă cererea i-a fost respinsă.

În ce același timp, arbitrul TAS, după consultarea părților, a autorizat depunerea unui memoriu scris de către avocatul lui Jorge Lorenzo.

Procedura de arbitraj este în continuare în curs, iar o decizie finală pe fond va fi luată ulterior.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite