Mergi direct la conținut »
Terapie la mănăstiri. Alexandra Dulgheru s-a refăcut la lăcașurile sfinte din Ardeal după multiplele accidentări ce i-au pus cariera în pericol
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Terapie la mănăstiri. Alexandra Dulgheru s-a refăcut la lăcașurile sfinte din Ardeal după multiplele accidentări ce i-au pus cariera în pericol

Terapie la mănăstiri. Alexandra Dulgheru s-a refăcut la lăcașurile sfinte din Ardeal după multiplele accidentări ce i-au pus cariera în pericol

O mare speranță a tenisului feminin românesc, dar măcinată de accidentări. O fire veselă, deschisă, un prieten de nădejde pentru cei apropiați ei. Un artist în afara sportului și un comentator apreciat la TV. Mereu în mișcare, făcând ceva nou. Alexandra Dulgheru, 30 de ani, a fost lovită din nou de o accidentare, a patra intervenție chirurgicală la genunchi, dar refuză să-și abandoneze cariera și vizează un come back spectaculos.

De Eduard Apostol,

Descoperă România

Cutreieră munții, explorează România și lumea, vizitează mănăstiri. A ajuns să-și găsească liniștea sufletească și forța de a forța un nou început în tenis prin credință. Trecând pragul multor lăcașuri de cult.

Speră la un restart, ea care a fost cândva în top 30 WTA – chiar prima româncă din noua generație în acest club select al tenisului feminin.

Alexandra este impresionată de Transilvania și bucuriile ei neaoșe.

“Culmea este că am vizitat lumea toată, mai puțin propria mea țară. Știu că România are o istorie frumoasă, priveliști extraordinare. Dar, văzându-le, pot spune că România este minunată”, a mărturisit Alexandra într-un interviu oferit site-ului WTA.

Sportiva are și-o poveste personală, pe care ne-o dezvăluie:

Energia într-o mănăstire e diferită. Ești doar tu cu tine și te simți protejată. Simți că te rupi de energiile negative, de acele lucruri nefolositoare pe care le utilizezi zi de zi. Ești doar tu cu natura acolo. Am fost într-o mănăstire în Ardeal în care nici nu aveai semnal la telefon. Și uite că trăiesc! Când ajungi acolo, îți ridici capul și te uiți să vezi ce e în jurul tău. Așa realizezi ce contează în viață.

Alexandra Dulgheru:

Desenează schițe și îi imită pe Michael Jackson și Harry Potter

Alex se relaxează și cu ajutorul artei. Încă din copilărie a pus creionul la treabă și a strâns deja câteva desene personale. Face schițe la tot ce prinde, de la animale la personaje, așa cum mărturisea ziarului Libertatea în primăvară.

“N-am urmat vreo școală de artă, deși mi-ar fi plăcut. Probabil, aș fi făcut Arhitectura dacă nu era tenisul. Dar oamenii îmi zic că sunt destul de talentată. Am pictat pe papirus, pe pânză, pe hârtie normală, am făcut desene. Pot desena și pe pereți”, a mărturisit sportiva.

Energiile ei creative nu se opresc aici: este o împătimită dansatoare și imită personaje de film. Este atracția colegelor din circuit, mai ales atunci când imită mișcările lui Michael Jackson sau vocea lui Harry Potter!

Vine natural, mă uit la cineva, un actor de exemplu, și pot să-l imit. Cu Harry Potter am crescut, de aceea mi-e ușor. Dar îmi plac Johnnie Depp, Brad Pitt. Iar când colind pe avioane fac multe schițe.

Alexandra DulgheruClose
Închide
  Close