Mergi direct la conținut »
 Tiberiu Dolniceanu nu şi-a putut apăra titlul european la sabie
Sport Libertatea > Sport > Tiberiu Dolniceanu nu şi-a putut apăra titlul european la sabie

Tiberiu Dolniceanu nu şi-a putut apăra titlul european la sabie

Zi nefastă pentru România la Campionatul European de scrimă de la Strasbourg (Franţa). Dacă de la floretistele noastre nu se aştepta nicio minune, ele fiind foarte tinere, pretenţiile erau mai mari în ceea ce îi priveşte pe sabreri. Niciunul dintre ei n-a reuşit, însă, să treacă de turul 2.

Campion continental anul trecut, la Zagreb, Tiberiu Dolniceanu a intrat direct în ”16”-imile de finală, unde a pierdut (7-15) cu francezul Nicolas Rousset. Este adevărat că participarea dinamovistului la această competiţie a fost sub semnul întrebării, el acuzând probleme de sănătate – nu s-a recuperat total după ce a suferit o entors la piciorul stâng în etapa de Cupă Mondială din Bulgaria.

Victorios (15-6) în disputa cu britanicul Alexander Crutchett, Alin Badea s-a oprit tot în turul 2, în care a pierdut (7-15) cu rusul Kamil Ibragimov.

Şi ceilalţi doi reprezentanţi ai ţării noastre la sabie au fost eliminaţi, dar în primul tur: Ciprian Gălăţanu (11-15) cu italianul Aldo Montano şi Iulian Teodosiu (10-15) cu ungurul Tamas Decsi.

Dolniceanu şi colegii lui vor participa sâmbătă, 14 iunie, la concursul pe echipe.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close