Mergi direct la conținut »
Toma Coconea, locul 11 la Red Bull X-Alps

Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps, s-a clasat pe locul 11 în cea mai dură competiție de anduranță din lume, după ce a stabilit și un nou record al competiției, el zburând cu parapanta la o altitudine de 6.017 metri.

2030,78 de kilometri prin Alpi a parcurs Toma Coconea în cele 11 zile de la startul celei mai dure ediții Red Bull X-Alps din istorie. Veteranul și dublul vicecampion al competiției a parcurs 590,84 kilometri în alergare în 98 de ore și jumătate, la o viteză medie de 4,7 km/h, și a zburat o distanță de 1.439,95 de kilometri, timp de aproape 41 de ore, la o viteză medie de 33,95 km/h. 

——-

Cu un total de 123,7 km parcurși  – 60.95 km în alergare montană și 59.5 km în zbor cu parapanta – Toma Coconea a câștigat prima etapă a celei mai dificile competiții montane din lume, Red Bull X-Alps.

Veteranul și dublul vicecampion al competiției a trecut primul linia de finish din Wagrain-Kleinarl, determinat să-și depășească încă o dată limitele, după extraordinarul timp parcurs de 9.6 ore. Startul în cea de-a noua ediție Red Bull X-Alps a avut loc în Piața Mozart din Salzburg, în uralele fanilor prezenți, iar prima bornă a competiției a însumat un total de 59.1 km parcurși în linie dreaptă între regiunile Gaisberg și Wagrain-Kleinarl.

“Un final de zi cu multă satisfacție! Vă mulțumesc pentru toate gândurile bune, ne vedem dimineață cu forțe proaspete!”, a declarat Toma Coconea după prima zi victorioasă a competiției.

Urmărește-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicația interactivă 3D, de pe RedBull.com, începând cu 16 iunie 2019. Aplicația de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiții, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet și permite monitorizarea constantă a condițiilor meteo înregistrate din Salzburg și până la linia de final din Monaco.

A noua ediție Red Bull X-Alps 2019 are cel mai dificil traseu din istoria de 16 ani a competiției. Cea mai dificilă competiție din istorie are și cele mai extreme condiții meteo înregistrate vreodată.

Sosirea este programată, după 13 check-point-uri, la Monaco, sportivii având de parcurs un traseu de 1.138 de kilometri în zbor cu parapantă sau în alergare pe drumurile montane.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni


Noul traseu Red Bull X-Alps va face cursa extrem de dificilă atât pentru veterani, cât și pentru începători. Noile locații, cum ar fi Kronplatz, Davos, Muntele Titlis din Elveția și regiunea de vest a Alpilor Francezi, vor scoate sportivii de pe cărările marcate ale munților și le vor testa aptitudinile de navigare și adaptabilitate de-a lungul celor 13 puncte de oprire:
Salzburg – Gaisberg – Wagrain-Kleinarl – Aschau-Chiemsee – Kronplatz – Lermoos – Tiroler Zugspitz Arena – Davos – Titlis – Eiger – Mont Blanc – Saint Hilaire – Monte Viso – Cheval Blanc – Peille – Monaco.

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'


În acest an, condițiile de teren vor avea un impact decisiv asupra performanței fiecărui sportiv în drumul spre Monaco. Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: „În prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în această perioadă a anului. E greu să anticipezi schimbările meteorologice la aceste altitudini și dacă acestea vor avea un impact asupra modului în care se va derula cursa”.

Acest lucru va avea, de asemenea, un impact asupra sarcinilor lui Jürgen Wietrzyk, directorul de siguranță al Red Bull X-Alps 2019, care spune: ”Fiecare parte a traseului trebuie monitorizată zilnic, întrucât există extrem de multe zone periculoase și alunecoase pe căile de deplasare din Munții Alpi”.

Close
Închide
  Close