Mergi direct la conținut »
TRAGEDIE / Werner Hirschvogel, legendă a automobilismului reșițean, a murit
Sport Libertatea > Sport

TRAGEDIE / Werner Hirschvogel, legendă a automobilismului reșițean, a murit

Werner Hirschvogel, o legendă a sportului cu motor, cetățean de onoare al Reșiței, a plecat ieri în ultima sa cursă, departe de casă și de locurile natale, în Germania, acolo unde locuia de ceva vreme. 

Mihai Stepanescu,  primarul Resitei si  Werner Hirschvogel (14)

Mihai Stepanescu, primarul Reșitei, si Werner Hirschvogel

Cunoscut ca și veteranul automobilismului bănățean, Werner s-a retras numai de un deceniu din competiţii, în anul 2000, după ce a adus României şi Reşiţei o suită de titluri naţionale, atât ca pilot de motor cross cât şi ca pilot auto.

De altfel, Werner este întemeietorul automobilismului reşiţean. Descoperirea și includerea traseului din Valea Domanului  în calendarul competiţional naţional i se datorează în cea mai mare msura fostului campion al automobilismului şi motociclismului românesc Werner Hirschvogel.

”Ce pot spune acum? Nu-mi vine să cred, numa ce trecusem pe la el, îl așteptam acasă, avea planuri pentru Reșița…” ne-a spus cu tristețe Lucien Hora, unul dintre cei mai dragi elevi ai lui Werner.

Născut pe 13 decembrie 1931, la Reşiţa, într-o familie de etnici germani, Werner a început competiţia sportivă ca pilot de motocicletă, aducând Reşiţei mai multe titluri la motociclism, printre care şi pe cel de campion naţional. A renunţat după o carieră de 15 ani la motociclism, pentru a concura ca pilot de automobilsm în coasta românească.

Lucian Hora-Werner Hirschvogel

Lucian Hora și Werner Hirschvogel

A debutat pe o Dacia 1300, apoi 1400 şi a ajuns până la a-şi construi propriul monopost de Formula 2, deja celebrul „Barcheta”. Deși din anul 2000 nu mai aleargă în coastă, a rămas implicat în acest sport, fiind omul din umbra piloților Lucien Hora, Mircea Pădurean sau Christian Nistoran.

 

Close
Închide
  Close