MENIU CAUTĂ
15 Iun. 2018 12:16

Trei jucători saudiți vor fi penalizați pentru evoluțiile din înfrângerea cu Rusia

Distribuie

Arabia Saudită a pierdut fără drept de apel meciul inaugural de la Cupa Mondială, 0-5 cu Rusia. Proporțiile scorului i-au înfuriat pe oficialii din țara arabă, care au anunțat măsuri disciplinare împotriva unor jucători.

”Suntem foarte dezamăgiți de acest rezultat. Este total nesatisfăcător, întrucât nu reflectă nivelul pregătirii noastre”, a declarat Adel Ezzat, președintele federației de la Ryad, citat de cotidianul Al-Youm Assabaa.

Câțiva jucători vor fi penalizați: portarul Abdullah Al-Mayouf, atacantul Mohammad Al-Sahlawi și fundașul Omar Hawsawi”, a continuat Adel Ezzat, fără să precizeze natura sancțiunilor. ”Meciul a fost un fiasco absolut. Fotbaliștii n-au dat pe teren decât 5%”, a susținut într-o întregistrare video postată pe Twitter și Turki bin Abdulmohsen Al-Sheikh, președintele Autorității Generale pentru Sport din Arabia Saudită.

Au dezonorat amintirea martirilor

Oficialii saudiți sunt supărați și pentru că au ajuns la concluzia că naționala nu a onorat cum se cuvine memoria martirilor ai căror copii au însoțit echipa pe teren, pentru momentul intonării imnurilor. 11 copii ai unor martiri au sosit acum câteva zile în Rusia și vor însoți naționala saudită înainte de startul meciului. Această măsură se dorește a fi o recunoaștere a rolului eroic pe care martirii l-au avut în apărarea țării, a religiei și a conducătorilor lor, sacrificându-și viața în acest scop”, se arată într-un comunicat postat înaintea partidei pe site-ul oficial al federației de la Ryad.

Comentarii