Mergi direct la conținut »
Tricolorii încep cea mai importantă campanie de calificare. Cosmin Contra: ”Ne dorim foarte mult să jucăm în faţa propriilor suporteri la EURO 2020”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Tricolorii încep cea mai importantă campanie de calificare. Cosmin Contra: ”Ne dorim foarte mult să jucăm în faţa propriilor suporteri la EURO 2020”

Tricolorii încep cea mai importantă campanie de calificare. Cosmin Contra: ”Ne dorim foarte mult să jucăm în faţa propriilor suporteri la EURO 2020”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat, vineri, că el şi jucătorii primei reprezentative îşi doresc foarte mult să obţină calificarea şi să joace la Bucureşti, în faţa propriilor suporteri, la Campionatul European din 2020.

„Am pus mâna pe trofeu pentru că mi-a zis Cristian Karambeu că o să-mi poarte noroc. Când mă uit la acest trofeu mă gândesc să fim prezenţi la Campionatul European. Acesta este gândul meu şi al jucătorilor, de a participa la acest turneu final. Indiferent că era sau nu tragerea la sorţi la Bucureşti presiunea este mare. Pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm la acest Campionat European şi să jucăm în faţa propriilor suporteri. Eu sunt încrezător şi indiferent de problemele pe care le avem la nivelul lotului eu cred că suntem capabili să ne luptăm pentru această calificare”, a spus selecţionerul, citat de Agerpres.

El a adăugat că România este pregătită de organizarea EURO 2020. „Sunt sigur că autorităţile vor face tot pentru a avea condiţii extraordinare şi pentru a fi la înălţime. Eu cred că stadioanele vor fi gata, nu ştiu de ce trebuie să punem totdeauna partea negativă în faţă şi să nu avem încredere că suntem în stare să ajungem la termenii stabiliţi de UEFA şi să fim pregătiţi pentru acest mare eveniment, pentru că va fi o sărbătoare mare. De ce să nu fie pregătită România? Eu cred că în afară de o legătură dintre aeroportul Otopeni şi Bucureşti din alte puncte de vedere suntem destul de pregătiți. Avem hoteluri extraordinare, avem restaurante extraordinare, avem locuri de vizitat”, a afirmat Contra, conform aceleași surse.

”Șanse minime ca România să câștige trofeul”

Întrebat ce şanse are România să câştige trofeul Campionatului European prezent în aceste zile la Bucureşti, Cosmin Contra a răspuns: „Realistic sunt şanse minime, dar întotdeauna e bine să visezi la lucruri măreţe ca să se întâmple anumite lucruri din viaţă”.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Selecţionerul Cosmin Contra a fost prezent, vineri, la un eveniment organizat de Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal la Arena Naţională în cadrul căruia a fost prezentat trofeul Henri Delaunay, care va fi decernat câştigătoarei Campionatului European de fotbal din 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

România debutează în preliminariile Euro 2020 în Suedia, sâmbătă 23 martie, de la ora 19:00, în direct la Pro TV. 

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 va avea loc la Bucureşti, pe 30 noiembrie.


Citește și: Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

Close
Închide
  Close