Mergi direct la conținut »
Ultrașii din galeria naționalei de fotbal a României răspund acuzațiilor lui Răzvan Burleanu, președintele FRF: ”Nu suntem plătiți”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ultrașii din galeria naționalei de fotbal a României răspund acuzațiilor lui Răzvan Burleanu, președintele FRF: ”Nu suntem plătiți”

Ultrașii din galeria naționalei de fotbal a României răspund acuzațiilor lui Răzvan Burleanu, președintele FRF: ”Nu suntem plătiți”

FRF a declarat război ultrașilor în negru, după ce UEFA a decis ca meciul România – Norvegia, programat marțea viitoare pe Arena Națională în preliminariile Euro 2020, să se dispute fără spectatori din cauza incidentelor provocate de fani la partida cu Spania. Sâmbătă, fanii din grupul ”Uniți sub Tricolor” (UST), vor fi în tribune la meciul din Feroe.

De Viorel Tudorache,

Cristian David, 36 de ani, unul dintre reprezentanții UST, a explicat pentru Libertatea cine sunt cei aproximativ 1.000 de oameni în negru din peluză, cărora președintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a aruncat mănușa. ”Avem nevoie să aflăm cine finanţează aceste grupuri de suporteri, pentru că este o mare enigmă în momentul de faţă”, a declarat recent șeful de la Casa Fotbalului.

”Sunt niște afirmații gratuite. Nu suntem plătiți de nimeni, ne finanțăm singuri deplasările și coregrafiile”, susține Cristian David, dispecer la o firmă de transporturi. Ultrasul continuă: ”Scopul nostru este să suținem echipa națională în mod organizat. Cum alții au ca hobby-uri mașinile sau mai știu eu ce, hobby-ul nostru este să însoțim naționala de fotbal peste tot. În grupul nostru sunt oameni care generează pe domeniile lor de activitate chestii respectabile, în IT sau administrație. Nu suntem niște huligani, așa cum ne prezintă unii. Fenomenul ultras este un mod de viață și ne asumăm riscul pentru acest mod de viață”.

”Nu sunt din grupul nostru”

Reprezentantul UST se dezice de cei doi suporteri care au intrat pe teren și au aruncat cu torțe și petarde în câmpul de joc la meciul cu Spania. ”Acei fani nu sunt din grupul nostru, nu-I cunosc. Noi nu tolerăm așa ceva. Poate vom intra și noi pe teren, dar de bucurie, dacă ne vom califica. Avem alte metode dacă vrem să protestăm. Dacă din peluză sunt aruncate două-trei petarde e responsabilitatea acelor persoane. Nu a grupului. Să fie identificate și să plătească individual”, a punctat Cristian David.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Un suporter este scos de pe terenul de joc in timpul meciului Romania -Spania din Grupa F a preliminariilor Euro 2020, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi, 5 septembrie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În schimb, fanii din UST își asumă scandările și mesajele afișate: ”Peluza a fost mereu un spațiu în care s-au expus și mesaje care n-au legătură cu fotbalul. Nici noi nu facem notă discordantă. Rivalitatea în fotbal e de când lumea, iar rivalitatea cu Ungaria este una istorică. Suntem oameni care trăim în această societate și nu putem ignora realitățile de zi cu zi. Susținem idei și idealuri pe care ne-am bucura să și le însușească și alții”.

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister
Recomandări

BREAKING NEWS | Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat operează în continuare la clinicile private care beneficiază de schimbările la legea sănătăţii promovate de minister

”Legea nu ajută nici fanii, nici Jandarmeria. Dacă FRF nu-și asumă responsabilitatea vom ajunge ca pe vremea lui Ceaușescu, să interzicem totul”


George Simion, fondatorul revistei Romanian Ultras

George Simion, 33 de ani, este un activist civic român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. El este și membru co-fondator ale grupurilor Honor et Patria (2003) și Uniți Sub Tricolor (2013)

”Nu există dialog cu FRF”

Reprezentatul galeriei naționalei susține că FRF nu a încercat o mediere. ”Nu am discutat cu nimeni de la FRF, nu există deschidere pentru dialog. Sincer, nici nu prea văd ce așteptări am avea. Nu avem nimic cu Răzvan Burleanu. Nu e nici o problemă eradicarea violenței, dar în România aprinderea unei torțe se sancționează penal deși nu este un act violent. Vor să transforme stadioanele în săli de teatru”, a mai spus Cristian David.

Fanii din USL au militat pentru promovarea fotbaliștilor români și au contestat inițiativa FRF de a naturaliza jucători străini

Trei ani, nici un răspuns

FRF a anunțat că îi va da în judecată pe cei doi suporteri care au intrat pe teren la meciul cu Spania. Federația s-a mai costituit parte civilă și împotriva fanilor care au produs indidentele la partida România – Poloni, 0-3, din noiembrie 2016, dar nu a primit încă nici un răspuns de la instituțiile statului abilitate. Din cauza fanilor, România a mai evoluat fără spectatori cu Kazahstan și cu Muntenegru.    

Fotbalistul polonez Robert Lewandowski  a avut de suferit de pe urma petardelor aruncate pe teren de fanii români în timpul meciului România – Polonia, 0-3, disputat pe 11 noiembrie 2016, pe Arena Națională, în preliminariile CM 2018 FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

”Nu avem nici o problemă cu fanii care nu se manifestă ca noi. S-a trecut de la prevenirea violenței, la eliminarea spectacolului”


Cristian David, liderul UST

Close
Închide
  Close