Mergi direct la conținut »
Un fost internaţional român antrenează în Liga a V-a
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un fost internaţional român antrenează în Liga a V-a

Un fost internaţional român antrenează în Liga a V-a

După ce a renunţat la cariera de jucător în 2011, la doar 30 de ani, Tibi Ghioane s-a făcut antrenor. Fostul internaţional a decis să-şi înceapă activitatea de jos şi a preluat conducerea tehnică a echipei AS Prejmer, din Liga a V-a.

Tibi Ghioane a venit pe banca tehnică a echipei din Prejmer în toamna anului trecut şi a reuşit să ducă formaţia în Liga a IV-a. Fostul fundaş speră ca, în viitorul apropiat, gruparea p0e care o pregăteşte să ajungă în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

”Pur şi simplu, nu aş fi fost pregătit să încep de la Liga a II-a, să zicem. Sunt tânăr, am extrem de multe de învăţat”, a precizat Ghioane, în paginile cotidianului ”Gazeta Sporturilor”. Ghioane şi-a pus ghetele în cui în 2011, după 10 ani petrecuţi la echipa Dinamo Kiev, şi a obţinut carnetul de antrenor în Ucraina.

”Mie nu-mi place nici să mă apăr, dar nu sunt nici adeptul posesiei. Prefer jocul ofenisiv, mai direct pe poartă. Nu am un model anume şi am încercat să învăţ de la toţi, aşa e cel mai sănătos. Un loc aparte îl ocupă Valeri Lobanovski, s-au împlinit recent 12 ani de când a murit… În vedeaţi stană de piatră pe bancă, d-aia a primit şi supranumele de «Ursul», dar nu ştiţi cum se transforma la pauză, în vestiar, mai ales dacă nu mergea jocul. Absolut genial ca antrenor, mi-ar plăcea să ating măcar un sfert din performanţele sale”, a mai declarat Tibi Ghioane, pentru sursa citată.

În afară de Dinamo Kiev, fostul findaş a mai jucat la FC Braşov şi la Rapid, iar la naţionala României a bifat 20 de meciuri şi a marcat de două ori.

Close
Închide
  Close