Mergi direct la conținut »
Un kenyan a făcut istorie! Eliud Kipchoge, primul atlet care aleargă maratonul în mai puțin de două ore / VIDEO Galerie foto
4imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Un kenyan a făcut istorie! Eliud Kipchoge, primul atlet care aleargă maratonul în mai puțin de două ore / VIDEO

Kenyanul Eliud Kipchoge este primul atlet care termină maratonul în mai puțin de două ore. Alergătorul a obținut această performanță în Viena, capitala Austriei, relatează BBC.

De Răzvan Mihalașcu,

Sportivul, în vârstă de 34 de ani, a alergat pe bulevardul Prater-Hauptallee din centrul Vienei.

Eliud Kipchoge a terminat maratonul ( 42.195 kilometri) în 1:59:40. Sportivul kenyan a intrat astfel în istorie pentru că a terminat cursa în mai puțin de două ore, relatează BBC.

Eliud Kipchoge, după ce a trecut linia de sosire

Mă simt bine (…) Am reușit. Sunt primul om (care a terminat maratonul în mai puțin de două ore, n.red). Vreau să inspir mulți oameni și să se înțeleagă că niciun om nu este limitat.

Eliud Kipchoge, maratonist

În timpul cursei, Kipchoge a fost urmărit de o mașină și a fost însoțit de o armată de 30 de „iepuri” (pacemakers), atleți care au alergat alături de el ca să-i susțină ritmul.

Tentativa de stabilire a unui timp istoric la maraton a avut loc în parcul Prater din Viena, pe un traseu de 9,6 kilometri, pe care atletul kenyan a parcurs de 4,4 ori, sub privire a mii de spectatori.

Asociația Internațională de Atletism (IAAF) nu recunoaște aceste record pe motiv că atletul kenyan a fost sprijinit și nu l-a stabilit într-o cursă obișnuită.

Eliud Kipchoge este campion olimpic și deține recordul mondial, recunoscut oficial de două ore, un minut și 39 de secunde, pe care l-a stabilit la maratonul de la Berlin, în septembrie 2018.

foto: EPA

Close
Închide
  Close