Mergi direct la conținut »
Un român la Kazan. Halterofilul Martin urcă în categorie, pentru a "bifa" competiţia din Rusia
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Un român la Kazan. Halterofilul Martin urcă în categorie, pentru a „bifa” competiţia din Rusia

Halterofilul Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, va reprezenta România la Grand Prix-ul IWF de la Kazan (Rusia), care se va desfășura între 18 și 20 aprilie.

Deși este un turneu de calificare la JO de la Rio, Răzvan Martin nu are un obiectiv la Grand Prix-ul de la Kazan, competiție denumită și Cupa Președintelui Rusiei. Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, a declarat, joi, că sportivul în vârstă de 24 de ani are nevoie două participări la competiții internaționale pentru a putea concura la Jocurile Olimpice de la Rio.

„Mergem la Grand Prix-ul din Rusia doar cu un sportiv, cu Răzvan Martin. Nu va avea un obiectiv acolo, pentru el este important să participe. România are patru locuri pentru Jocurile Olimpice de la Rio, locuri care nu sunt nominale. Dar ele pot fi ocupate doar de sportivii care au participat în perioada anterioară la două competiții internaționale. Așa că pentru el e important să participe pentru a putea ocupa unul dintre cele patru locuri. Cu toate astea, sportivii care ne vor reprezenta la Rio îi vom stabili noi, federația, la începutul lunii iulie dintre cei 8-9 pe care îi avem acum în pregătire”, a spus Nicu Vlad pentru Agerpres.

Președintele a explicat că Răzvan Martin va urca în categorie, de la 77 kg la 94 kg, special pentru competiția din Rusia. „La acest Grand Prix se concurează doar la trei categorii, 94, 105 și +105 kg. Răzvan Martin este la 77 kg, deci trebuie să îl urcăm în categorie până la 94. O să bea mai multă apă, vedem, cumva trebuie să îl urcăm. Dar numai pentru concursul de la Kazan, în aprilie, la Campionatele Europene, el va reveni la 77 kg”, a adăugat Nicu Vlad.

Close
Închide
  Close