Mergi direct la conținut »
Un sportiv cu părinți născuți în România a fost draftat de Chicago Bears și va juca în NFL! / ^VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Un sportiv cu părinți născuți în România a fost draftat de Chicago Bears și va juca în NFL! / ^VIDEO

Un sportiv cu părinți născuți în România a fost draftat de Chicago Bears și va juca în NFL! / ^VIDEO

După Zoltan Mesko, cel care a ajuns până în Super Bowl, cu New England Patriots, în 2012, România va avea un nou jucător în elita fotbalului american. Este vorba despre Hroniss Grasu (23 de ani), care a fost draftat de Chicago Bears.

Cu toate că este născut la Northridge, în California, pe 12 august 1991, Hroniss are legătură cu țara noastră. Părinții lui, aromâni, Steve și Mariana Grasu, au fugit din România comunistă și s-au stabilit la Los Angeles, în 1982.

Ei au deschis „Greco’s New York Pizza” pe Hollywood Boulevard. Fratele mai mare al lui Hroniss, Nico, a avut legături cu Washington State, între 2008 și 2010. Și mama sa a avut trecut sportiv, fiind jucătoare de handbal, iar tatăl lui a lucrat în industria filmului.

Hroniss a absolvit Crespi Carmelite High School, iar fotbal american a jucat pentru echipa Universității Oregon. El a fost ales în a treia serie a draft-ului, de pe poziția 71. Grasu joacă pe postul de centru, făcând parte din linia ofensivă compusă din cei cinci jucători care stau în fața quarterback-ului.

Close
Închide
  Close