MENIU CAUTĂ

Urarea primită de Cristi Chivu de la primul său antrenor: ”Să ajungă de 100 de ori mai mare ca mine”!

Distribuie

Urarea primită de Cristi Chivu de la primul său antrenor: ”Să ajungă de 100 de ori mai mare ca mine”! 

Reșițeanul a luat-o pe calea antrenoratului, nu înainte de a cocheta o vreme cu munca de observator UEFA, dar și cu ideea de a activa în birou, ca ”ministru de Externe”, dacă Ionuț Lupescu ar fi câștigat alegerile de la FRF.

Chivu a spart gheața recent, ca antrenor la Inter Under 14, cucerind primul titluOmul care l-a lansat în fotbal, la CSM Reșița, ”la 16 ani și câteva minute, mă-sa l-a născut, tac-su l-a crescut, iar eu i-am dat turație”, Ioan Sdrobiș (72 de ani), a comentat primul succes de Cristi Chivu (37 de ani) în cariera de antrenor: 

”Cu Chivu nu vorbesc de câțiva ani. Să dea Dumnezeu să ajungă de 100 de ori mai mare ca mine. Îi doresc însă să îi facă și lui un jucător ce mi-a făcut el mie”.

”Să vadă ce înseamnă lipsa de recunoștință”

Tehnicianul se referă la faptul că fostul căpitan al naționalei l-a uitat. Nu-l mai sună, după ce tehnicianul l-a supărat cu câteva declarații. ”Să vadă și el ce înseamnă lipsa de recunoștință”, apasă ”Părintele”.

Sdrobiș se bucură însă de recunoștința altor jucători importanți din fotbalul românesc: fostul stoper dinamovist Dragoș Grigore, căpitanul naționalei în mandatul lui Christoph Daum, și fostul atacant Vali Badea, eroul Stelei din dubla cu Standard Liege. ”Vali m-a sunat chiar ieri. Pe Badea l-a luat, la 17 ani, de la Alexandria. Venise cu o freză de nebun, l-am trimis direct la frizer. Zici că era Pepe. Cu Dragoș Grigore vorbesc des, am fost și la mănăstire cu el. E credincios. Ăștia cum își aduc aminte de mine?”.

Lui Dragoș Grigore nu i-a reușit operația: ”E cam gata cu fotbalul”

Dragoș Grigore (32 de ani), sub contract cu Ludogoreț Razgrad, are serioase probleme de sănătate. Sdrobiș îi vorbește fostului său despre retragere. ”Cu Dragoș Grigore vorbesc de două ori pe săptămână Nu i-a reușit operația la călcâi. I-am zis că e cam gata cariera lui, să se pregătească pentru retragere. A făcut ceva bani la arabi, a jucat la națională, e cam gata cu fotbalul. Îi spun să se gândească mereu la sandalele din cauciuc cu care era încălțat, când l-am luat la Vaslui. Unii spuneau că nu e fotbalist, dar cineva i-a dat banderola de căpitan la națională. Doar n-a luat-o el. Este el cu salopeta, nu cu papionul, dar este fotbalist”, spune Sdrobiș. 

”Pun câinii pe voi”

Tehnicianul s-a retras din fotbal, dar stă cu ochii pe televisor. Liga 1 îl obosește teribil: ”Îmi pierd timpul, dacă mă uit la Voluntari, la Chiajna sau formații de-astea. Eu sunt cu Barcelona. Chiar dacă a bătut acum cu 8-1, nu prea mai îmi place ce joacă. Și-a cam stricat stilul. A plecat Neymar, dar l-au adus pe Dembeleu ăla (n.r. – Dembele), echipa este cam tot aia din sezonul trecut.

Stau cu ochii și pe Guardiola, mă uit la Real Madrid, echipe serioase, domnule. Ce să vezi la noi? Te sperii, când te uiți prin liga a doua: tribune goale, terenuri arse. Vedeam ce dezastru este la Cluj, cu terenul distrus de concerte. În 1990, am promovat Universitatea Cluj, cu Colceag, Marius Popescu, Dican, Falub. Mă mai uit la meciurile celor de la Hermannstadt, căci am acolo un jucător, pe Bogdan Rusu”.

Sdrobiș încă primește oferte. ”Mai vine câte unul pe la mine, mă roagă să mă pună manager, director tehnic. Le zic: «Pun câinii pe voi, dacă nu plecați»! Ce manager, ce director tehnic? Am primit cadou un toiag, de la un prieten, pe el pun mâna, la o adică”.

Rege de Târgu Ocna: face turul orașului cu bicicleta

La Târgu Ocna, unde s-a stabilit, fostul tehnician trăiește ca un rege. ”Am o casă frumoasă. Am gazon în curte. De-ăla ca lumea, mai bun decât pe Arena Națională. Sămânța mi-a fost adusă acum 18 ani, din Anglia”.

”Dacă te întreții bine, nu ai probleme de sănătate. Mă urc pe bicicletă, fac turul orașului, am treabă prin curte… Două pahare cu Merlot, la prânz un pahar, iar altul seara. Astea sunt medicamentele mele. De 33 de ani, am un hectar de vie, la țară”.

Profesorul, ajuns la vârsta de 72 de ani, este prezent și în mediul ”online”. Nu trece ziua fără ca Sdrobiș să nu deschidă calculatorul, ca să citească presa pe Internet.

Citește și:

Ioan Sdrobiș, la 30 de ani de la istoricul meci Oțelul – Juventus 1-0. ”Nici Baba Vanga nu poate prezice când vom mai obține o astfel de victorie” / VIDEO

Comentarii