Mergi direct la conținut »
Venus Williams revine la Indian Wells, după ce a boicotat turneul timp de 15 ani
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Venus Williams revine la Indian Wells, după ce a boicotat turneul timp de 15 ani

Venus Williams revine la Indian Wells, după ce a boicotat turneul timp de 15 ani

Venus Williams (36 de ani) a decis să revină pentru prima dată după 15 ani la turneul de la Indian Wells, aflat pe lista celor patru întreceri de categorie Premier Mandatory din tenisul feminin, informează site-ul oficial al competiţiei, citat de Mediafax.

”Suntem foarte fericiţi pentru că Venus Willliams, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din toate timpurile, revine la BNP Paribas Open”, anunţă organizatorii turneului manageriat până în 2015 de Steve Simon, ales preşedinte WTA în luna octombrie a anului trecut. Venus şi Serena Williams vor fi pe lista jucătoarelor înscrise la ediţia din acest an a turneului care se va desfăşura în perioada 7 – 20 martie.

Revenirea fostului număr unu mondial la Indian Wells se produce după ce Serena Williams a întrerupt şi, ea în 2015, o serie de 14 ani în care a refuzat să joace la turneul deţinut de Larry Ellison.

În 2001, un meci din semifinalele acestui turneu a lansat o mare controversă. Cele două surori Williams ar fi trebuit să joace pentru un loc în finală, dar Venus, accidentată, a abandonat şi i-a lăsat astfel drum liber Serenei spre finală. Mezina s-a impus pentru a doua oară în carieră la Indian Wells, în trei seturi împotriva lui Kim Clijsters (Belgia), cu 6-2 în decisiv, dar a fost huiduită şi înjurată de spectatori pe toată durata finalei. Fanii au reclamat o posibilă înţelegere, care a determinat retragerea în semifinală a surorii mai mari, Venus, pentru a-i lăsa mezinei cale liberă spre titlu.

Close
Închide
  Close