Mergi direct la conținut »
VIDEO | Discursul mobilizator ținut de Ionuț Radu înaintea meciului cu Franța: ”Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > VIDEO | Discursul mobilizator ținut de Ionuț Radu înaintea meciului cu Franța: ”Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul!”

VIDEO | Discursul mobilizator ținut de Ionuț Radu înaintea meciului cu Franța: ”Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul!”

Căpitanul naționalei de tineret a României, Ionuț Radu, și-a mobilizat, ca de obicei, colegii cu un discurs impresionant și înaintea meciului cu Franța, în urma căruia tricolorii s-au calificat în semifinalele Euro 2019.

“O să ieșim din grupa asta cu 9 puncte! Nu poate să ne stea nimeni în cale! Am plecat din nimic și ajungem în top, unde ne e locul!”, a decretat portarul de 22 de ani, răscumpărat de Inter Milano cu 15 milioane de euro, de la Genoa.

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, luni seara, în Grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ”Dino Manuzzi” din Cesena.

România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund. În semifinale, România va întâlni Germania, campioana en titre, joi, la Bologna (19:00).

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.

Citește și: Cum au economisit estonienii 140 de ani de muncă. Țara cu toate serviciile online oferă experiența lor gratuit, oricui vrea să implementeze sistemul | CORESPONDENȚĂ DIN TALLINN (4)

Close
Închide
  Close