Derby-ul dintre Dinamo si Rapid a insemnat pentru talentatul mijlocas Ze Kalanga debutul ca marcator si confirmarea inca o data a valorii sale, care nu cu  mult timp in urma le-a atras atentia  si celor de la Steaua.


Transferul lui Nsimbo Paulo Baptista Ze Kalanga, singurul jucator participant la Campionatul Mondial de fotbal din 2006, s-a dovedit a fi pentru Dinamo una din cele mai bune afaceri din acest sezon, alaturi de aducerea la echipa a atacantului Ionel Ganea si a ghanezului George Blay.

Mircea Rednic i-a gasit lui Ze Kalanga locul ideal in echipa, acela de mijlocas dreapta, astfel ca prin sprin-turile sale angolezul a crescut ritmul de joc si forta ofensiva a echipei. Cu ceva timp in urma, cei de la Steaua au  incercat o strategie inedita de a-l aduce la echipa lor pe mijlocasul african, punandu-l pe portarul Carlos sa-l sune.


A plecat acasa ca sa-si vada baietelul de trei luni


“In timpul Campionatului Mondial, Carlos, pe care nu-l cunosteam personal atunci, m-a sunat si m-a intrebat daca nu as vrea sa vin sa joc la Steaua. Nu puteam sa iau o decizie atunci, dar acum cred ca Dumnezeu mi-a indreptat pasii spre Dinamo, unde sunt foarte fericit. Cu antrenorul, cu colegii, cu toata lumea de la echipa ma inteleg foarte bine. Ii multumesc impresarului meu Cornel Teodorescu ca m-a adus la Dinamo si mi-a fost ca un adevarat tata de cand am venit in Romania. De aceea, am tinut sa-i dedic  primul meu gol inscris pentru Dinamo, pentru ca este omul care la orice ora este dispus sa ma ajute”, a spus Ze Kalanga la o zi dupa euro-derby-ul Dinamo – Rapid, si cu o ora inainte sa plece spre Angola, acolo unde nationala tarii sale joaca impotriva Kenyei in preliminariile pentru  Cupa Africii pe Natiuni din 2008.


De fericire, si-a luat un Land Rover


Ze este fericit ca merge acasa pentru ca are ocazia sa-si vada baietelul de 3 luni, pe care l-a botezat Kalanguinha, adica micul Kalanga. Dupa ce si-a cumparat o masina, un Land Rover, angolezul ii va aduce in Romania si pe fiul si viitoarea sa sotie, Carolina, cu care este impreuna de 4 ani, de pe vremea cand amandoi erau virgini.

Un alt motiv de bucurie pentru Ze este ca pe doi dintre prietenii sai din copilarie, Miguel si Lambo, i-a regasit tocmai in Romania, cei doi intermediind cu placere discutiile dintre fotbalist, care nu vorbeste decat portugheza si putin spaniola, si restul echipei. Intre Ze Kalanga si portarul stelist Carlos este o relatie speciala, fiecare gasind in celalalt un partener de discutii in limba materna – portugheza. Cei doi au cautat chiar sa fie vecini de cartier, ei inchiriindu-si apartamente in aceeasi zona,  intre Vitan si Bulevardul Unirii.

Urmărește-ne pe Google News