Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Zi nebună la Piatra Arsă, în Bucegi! Atleții au fost alergați de un urs imens! / GALERIE FOTO

Zi nebună la Piatra Arsă, în Bucegi! Atleții au fost alergați de un urs imens! / GALERIE FOTO

Atleții români, mai ales fondiștii, sunt cantonați în acest moment la Piatra Arsă, în Bucegi. Ieșiți la o alergare de 30 de kilometri, Nicolae Soare, Alexandru Corneschi și Ionuț Zincă au dat nas în nas cu ursul. Au fugit de-au mâncat pământul!

”Mulțumesc ursului că a avut amabilitatea de a renunța după ce ne-a fugărit 50 de metri”, povestește Ionuț Zincă, cel mai bun alergător montan din România. Atleții erau pe drumul marcat ce unește cabana Piatra Arsă de Peștera. După 4 kilometri, un urlet care le-a stricat liniștea i-a făcut să înlemnească. Zincă a strigat cât a putut de tare: ”Ursul!”.

Și toți trei au luat-o la fugă, în ordinea Soare, Corneschi, Zincă. ”O matahală cât patul la 10 metri distanță de noi. Am luat-o la fugă, pentru că venise în atac spre noi, cât ne-au ținut picioarele de repede. Cred că am alergat cea mai rapidă mie de metri din viața mea! Noroc că era și drumul la vale! 2:26 minute pe mie am avut!

Ursul ne-a urmărit 50 de metri, noi nu ne-am oprit din fugă decât după un kilometru. Ciudat este că totul s-a întâmplat în timp ce Alex (n.r. – Alexandru Corneschi) ne povestea o reclamă cu alergătorii kenyeni care dau de un leu în junglă. La putin timp după ce ne-am revenit ne-a sărit în față o veveriță! Să murim de frică și mai multe nu!”, a povestit Nicolae Soare, unul dintre cei mai buni fondiști români, medaliat cu argint la Campionatele Europene de Tineret, la proba de 10.000 de metri.

”Mai am o săptămână de stat aici. Nu mai ies pe trasee, alerg doar pe pistă”, adaugă Soare. ”Am fost ultimul în grup și sincer a fost și un moment în care mă gândeam că o să mă ajungă! Mulțumesc lui Dumnezeu și copanelor noastre care ne-au ajutat să scăpăm cu bine”, a spus Zincă.

Close
Închide
  Close