MENIU CAUTĂ
02 Mar. 2018 15:00 , de Delia Chilianu, Foto: Vlad Chirea

1.841 de tone de zăpadă topite în două zile. Cum arată acum Piața Victoriei

Distribuie

În doar două zile, în București au fost topite 1.841 de tone de zăpadă. Piața Victoriei a fost eliberată în totalitate de depozitele de zăpadă, urmează Piata Constituției, transmite Primăria Capitalei.

Operatorii de deszăpezire au continuat acțiunile de încărcare și transport a zăpezii și în această noapte, către punctele unde au fost instalate utilajele de topit zăpadă, respectiv în Piața Constituției, Piața Victoriei, la Parcul Carol și pe bd. Timișoara.

2 martie 2018. În Piața Victoriei, zona din fața Guvernului nu mai vezi urmă de zăpadă

Până în prezent, au fost topite 1.841 de tone de zăpadă, Piața Victoriei fiind în acest moment eliberată în totalitate. Acțiunile de încărcare, transport, topire în instalații sau depozitare a zăpezii vor continua și nopțile următoare, până în momentul în care toate marile intersecții vor fi degajate de zăpada, iar traficul se va desfășura în condiții de siguranță', se mai arată în comunicatul Primăriei.

În Piața Victoriei a fost folosit în premieră unul din utilajele de topit zăpada, achiziționate de municipalitate anul acesta.

28 februarie 2018, ora 19.00. Așa arătă Piața Victoriei

Pe parcursul acestei zile, operatorii de salubrizare vor continua acțiunea de dislocare a zăpezii, acolo unde traficul este îngreunat din această cauza și vor interveni pentru îndepărtarea zăpezii de la gurile de scurgere și rigole, în asa fel încât să fie preîntâmpinate eventuale acumulări de apă.

2 martie 2018. Acum se lucrează la topirea zăpezii adunată în zona Muzeului Grigore Antipa

De asemenea, se vor continua intervențiile pentru curățarea trotuarelor aferente malurilor Dâmboviței cu 20 de freze de zăpadă. Având în vedere că o ploaie înghețată se va abate asupra României, municipalitatea a activat punctele fixe pentru utilajele care vor împrăștia material antiderapant.

612 persoane fără adăpost, în centrele sociale ale Municipalității

 Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate și noaptea trecută în Capitală, s-au continuat acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute. În același timp, echipele mobile ale Direcției Generale de Asistenta Socială a Municipiului București monitorizat cele 18 persoane aflate în stradă care refuză adăpostirea.

Pe parcursul nopții trecute, în centrele Municipalității au fost cazate 612 persoane fără adăpost după cum urmează: 537 în Adăpostul din Theodor Pallady, 34 de persoane în adăpostul din Berceni și 41 de persoane în Centrul de Tranzit din Șoseaua Viilor.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO EXCLUSIV|Medici cu salarii europene, pacienţi cu 'boli' româneşti. Vremurile se schimbă, 'plicul' rezistă

Loading...
Comentarii