De Cristina Radu,

10 august 2018 e o dată care a rămas întipărită în mintea multor români, însă pentru alții nu are nicio rezonanță.

Imagine de la protestul de dinaintea violențelor din 10 august

„Îmi pare rău, dar nu-mi spune multe data aceasta”, a răspuns o tânără.

„10 august? O zi fără salariu!”, a spus altcineva.

„Un eveniment nefericit în istoria acestei țări”

Un bărbat, medic de profesie, face referire la manifestația violentă de anul trecut din Piața Victoriei, care s-a soldat cu sute de răniți de ambele tabere, protestatari și jandarmi, numind protestul un „eveniment nefericit din istoria țării”.

„Statul român a lucrat împotriva poporului. O mână de infractori s-au unit împotriva oamenilor care manifestau pașnic pentru un trai mai bun și pentru viitorul copiilor”, explică el.

Un băiat de doar 16 ani a mărturisit că va ieși sâmbătă în stadă pentru a arăta că tinerii au nevoie de un viitor mai bun și pentru a le transmite guvernanților că țara nu este un obiect pe care și-l pot însuși.

Unul dintre tinerii care vor fi mâine în Piața Victoriei

„Noi, ca români, ar trebui să ne unim forțele, să ieșim toți în stradă, să dovedim că putem și vrem mai mult. Eu o să ies în stradă și o să particip din toată inima la protest”, a spus tânărul.

Sâmbătă se se împlinește un an de la protestul din 10 august 2018, considerat unul dintre cele mai violente mișcări din istoria post-decembristă, exceptând, desigur, „mineriadele”. În amintirea evenimentelor de atunci, mâine sunt programate două manifestații, una în Piața Victoriei și alta în Piața Revoluției.

Citeşte şi:

Protest în Piața Victoriei, 10 august 2019. Peste 20.000 de oameni au manifestat în fața Guvernului. Protestatarii au scandat numele Alexandrei la final

1 an de la protestul din 10 august. „Dirijorul în alb” și jandarmerița bătută, trasee diferite: el a rămas șef al batalionului special, ea a fost mutată la ordine publică

Un an de la protestul din 10 august, soldat cu violențe de stradă: aceiaşi şefi ai Jandarmeriei în funcţie, nici un vinovat găsit

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări
HOROSCOP

Horoscop 22 noiembrie 2019. Peștii sunt asaltați de solicitări