De Elena Petre,

Cei 13 militari au fost găsiți morți după ce două elicoptere în care se aflau au intrat în coliziune din motive necunoscute, potrivit Le Monde.

Este vorba despre șase ofițeri, șase subofițeri și un caporal-șef, potrivit comunicatului dat publicității de Palatul Elysée.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că aduce un omagiu ”cu cel mai adânc respect, memoriei militarilor care au murit pentru Franța, în lupta împotriva terorismului”.

Pe 2 noiembrie, un alt militar francez a fost ucis tot în Mali după detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat la trecerea mașinii blindate în care se afla.

Militarii decedaţi făceau parte din forţa Barkhane, care de la 1 august 2014 desfăşoară o operaţiune antijihadistă în regiunea Sahel, cu ajutorul a cinci ţări: Burkina Faso, Ciad, Mali, Mauritania şi Niger.

Cel puțin 4.500 de militari francezi sunt în prezent detașați în această regiune din centrul Africii.

Citeşte şi:

Adriana Nedelea LA FIX: Dumitru Buzatu, PSD Vaslui: „Nu știu cine e Marcel Ciolacu și ce putere poate să preia el în PSD”

Cutremur devastator în Albania: 40 de morți și 658 de răniți. Momentul în care s-a produs seismul, surprins de camerele de supraveghere

Viorica Dăncilă, al patrulea lider PSD „executat”. Cum își înlătură social-democrații șefii care pierd alegerile

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor