MENIU CAUTĂ

19 persoane bătute de jandarmi au făcut plângere penală la Parchetul militar, după violențele din Piața Victoriei. Apelul procurorilor militari

Distribuie

19 persoane bătute de jandarmi au făcut plângere penală la Parchetul militar, după violențele din Piața Victoriei. Surse oficiale din cadrul Parchetului militar au precizat că orice persoană care se consideră lezată de intervenția jandarmilor poate formula plângere penală la sediul PMTB din strada George Georgescu 2 sau la orice secție de poliție, organ judiciar sau pe email.

Au fost verificate imaginile din mediul online, apoi procurorii militari au solicitat imagini de la televiziuni cu intervenția jandarmilor împotriva manifestanților pașnici. Procurorii militari au solicitat imagini de la toate instituțiile „publice și nepublice” care au avut competențe în zona Pieței Victoriei în seara mitingului, adică inclusiv serviciilor secrete.

De asemenea, procurorii militari au solicitat documente ”de tipicitate” de la Jandarmerie, adică numele jandarmilor participanți la intervenție și a coordonatorilor lor, inclusiv rolul fiecăruia. Urmează audierea reclamanților și apoi identificarea jandarmilor violenți și a celor care le-au dat comand, potrivit g4media.ro.

Un nou protest este anunţat pentru duminică seară, în Piaţa Victoriei. Evenimentul este intitulat „Nu cedăm!”. Protestatarii spun că vor rămâne în stradă până când Viorica Dăncilă îşi va da demisia.

Citește și

Mihail Bumbeş, unul din oamenii care au făcut scut în jurul femeii jandarm bătute: „Era normal să încercăm să-i salvăm”

Citește mai multe despre piata victoriei și violențe pe Libertatea.

Comentarii