Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO | O bunică a reușit să inspire 12 oameni să-și doneze organele, după ce și-a dat un rinichi unui străin

O bunică a reușit să inspire 12 oameni să-și doneze organele, după ce și-a dat un rinichi unui străin. O bunică din SUA a donat un rinichi unui străin pentru a comemora moartea unui prieten. Gestul ei de bunătate a inspirat alți 12 oameni să-și doneze organele.

Christine Graf, în vârstă de 53 de ani, din Schererville, Indiana, a fost devastată când colegul ei de muncă, Aaron Hilton, în vârstă de 29 de ani, a murit în noiembrie 2015 din cauza unei boli de rinichi.

Aaron s-a prăbușit la locul de muncă, apoi Christine a început să-l resusciteze, dar nu a reușit să-i salveze viața. La vremea respectivă, femeia lucra ca ofițer de control al calității în cadrul departamentului de pompieri din Schererville, scrie Daily Mail.

”Moartea lui Aaron m-a afectat foarte mult. A fost atât de tragic… Avea doar 29 de ani când s-a stins și era pregitit să se însoare cu logodnica sa, cu doar două luni înainte să moară. Mama lui m-a sunat după ce a murit și am aflat că era singurul ei copil. Doar voiam să dăruiesc ceva, după ce l-am pierdut. Știam că suferea de o boală a rinichilor și am ajuns la concluzia că aș putea să salvez o viață dacă aș dona un rinichi”, a declarat Christine.

Apoi, femeia a început să se informeze asupra donării de organe și a fost foarte încântată când a găsit un om căruia să-i dăruiască unul dintre rinichii săi.

În iulie 2017, Christine a ajuns pe masa de operație pentru a-și dona rinichiul unui străin din Florida. Omul se afla pe lista de așteptare de mai bine de 8 ani de zile.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Înainte de operația petrecut în New York, Chistine a pornit o inițiativă pentru donare, alături de o organizație, care încurajează rudele oamenilor cu probleme să doneze organele altcuiva, în cazul în care nu sunt compatibili cu apropiații lor.

Astfel, femeia a reușit să inspire 12 oameni să-și doneze rinichii unor străini, după ce au conștientizat că nu sunt compatibili cu apropiații lor.

”Până acum, donația mea a încurajat un grup de 12 oameni să-și doneze rinichii, ceea ce mă face mândră”, a mai spus Christine.

Femeia, mamă a trei copii și bunică pentru doi nepoți, susține că mai mulți oameni ar trbeui să se gândească să doneze.

”Oamenii cred că donațiile implică costuri uriașe, dar, de fapt, singura pierdere pe care am avut-o a fost că am lipsit 8 săptămâni de la muncă. Toate testările au fost acoperite de un împrumut și operația mea a fost acoperită de compania de asigurare a omului care a primit organul”, a adăugat Christine.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Bunica din SUA susține că se simte fantastic la 7 luni după donație. Ea a adăugat că gestul ei a făcut-o să conștientizeze că a schimbat viețile altor oameni.

”Nu mi-am putut salva prietenul, dar mă simt mândră că lanțul de donații funcționează. Moartea lui mi-a frânt inima și am simțit că am făcut ceea ce trebuie. Acum 12 oameni au fost salvați datorită lui”, a conchis americanca.


VIDEO REPORTAJ/Școala de la cea mai mare altitudine din România are 24 de elevi. Doamna Mărioara e învățătoare acolo de 40 de ani!

FOTO: NORTH FOTO

Close
Închide
  Close