Companiile care le oferă angajaților beneficii extra-salariale reușesc să facă economii substanțiale și, în același timp, să își mențină personalul fericit și motivat. În plus, beneficiile ajută la îmbunătățirea ratei de retenție a angajaților valoroși pentru companie, ceea ce înseamnă timp și resurse economisite cu recrutarea unor noi candidați. Iată care sunt beneficiile pe care companiile le oferă cel mai frecvent și ce avantaje au ele pentru angajatori, dar și pentru angajați:

Tichetele de masă, cel mai avantajos beneficiu extra-salarial

Oferirea de tichete de masă este cel mai întâlnit beneficiu în companiile din România. De exemplu, aceste tichete de masă avantajoase sunt oferite lunar și aduc companiei o economie de până la 32%, pentru că firmele sunt scutite de plata taxelor salariale. Tichetele de masă se folosesc atât pentru a cumpăra alimente, cat si pentru a plati masa la restaurante si cantine. Ele pot fi folosite in multe locuri, cum ar fi lanturi de supermarket-uri sau hipermarket-uri, magazine de cartier, cantine sau autoserviri din preajma cladirilor de birouri, restaurante, pizzerii si multe altele, acoperind astfel cheltuieli pe care angajații oricum le au în fiecare lună, când vine vorba de mâncare.

Asigurarea medicală scade absenteismul și frecvența concediilor medicale

Companiile care fac parteneriate cu clinici medicale și le oferă angajaților un pachet de discounturi sau gratuități la investigații medicale și analize de rutină reușesc să reducă numărul de zile de concediu medical al salariaților, dar și rata de absenteism.  Estimările arată că, în prima lună în care o companie începe să ofere asigurări de sănătate, numărul de concedii scade cu 32%. Un angajat sănătos, care nu amână să meargă la consultații anual, din lipsă de bani, va fi mai productiv și va da un randament mai bun, ceea ce se traduce în câștiguri pentru companie.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Pe lângă aceste avantaje, o companie va avea parte și de beneficii financiare, precum scutirea de la plata contribuțiilor sociale pentru asigurarea angajaților și posibilitatea de a deduce anual 250 de euro per angajat, drept costuri de companie.

Iar pentru angajați, acest beneficiu este unul foarte avantajos. În primul rând, ei își pot face analizele anuale cu costuri mult mai mici, pot avea gratuitate în cazuri de urgență, spitalizare gratuită și pot beneficia de discounturi și pentru unele rețete, în funcție de pachetul oferit de compania în care lucrează.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Discounturile la sălile de fitness contribuie direct la sănătatea angajaților

Un alt beneficiu pe care companiile îl oferă adeseori este un discount lunar la sălile de fitness sau abonamente gratuite la o serie de activitati sportive diferite, în unele cazuri. Sportul contribuie direct la sănătatea, energia, fericirea și productivitatea angajaților, așa că firmele reușesc să își reducă substanțial costurile cu asigurările de sănătate, concediile medicale și cu numărul de absențe nemotivate ale salariaților. În plus, în special angajații tineri, din generațiile Millennials sau Z, sunt interesați de activitățile fizice și își doresc ca firma în care lucrează să le ofere acest beneficiu. Abonamentele la sălile de fitness pot varia destul de mult, așa că soluția găsită de unele companii este să le ofere salariaților un discount semnificativ sau un abonament mixt, astfel încât să îi motiveze să meargă la sală sau să practice o gamă variată de sporturi, de la înot până la tenis sau squash.

Beneficiile extra-salariale sunt, așadar, o soluție cu avantaje de ambele părți. Pentru companii, ele înseamnă șansa de a le oferi mai mult salariaților, cu costuri minime, în timp ce pentru angajați, aceste beneficii le acoperă cheltuieli pe care oricum le au în mod normal, lună de lună.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:nd3000

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste