Mergi direct la conținut »
5 gadgeturi de neînlocuit care îți vor da libertate de mișcare în vacanța la munte (PUBLICITATE)
Ştiri Libertatea > Ştiri > 5 gadgeturi de neînlocuit care îți vor da libertate de mișcare în vacanța la munte (PUBLICITATE)

5 gadgeturi de neînlocuit care îți vor da libertate de mișcare în vacanța la munte (PUBLICITATE)

Abia aștepți să te bucuri de aerul curat și de zăpadă? Pentru ca vacanța ta să nu te rupă de prieteni și să nu-ți răpească micile plăceri, ți-am pregătit o listă cu lucruri gândite inteligent, pentru situații neprevăzute.

Înainte de a porni spre munte, ia-ți câteva momente și verifică dacă ai pus în rucsac tot ce-ți trebuie pentru o distracție pe cinste. Imediat ce vei pune piciorul în stațiunea ta preferată, nu-ți va mai sta mintea la altceva decât la distracția de pe pârtie. Zilele pe care le petreci departe de oraș pot fi și mai plăcute, dacă ai la tine accesoriile potrivite.

Pare greu de crezut, când abia aștepți plecarea, dar ai putea avea parte chiar și de situații neplăcute. Una dintre grijile pe care le iei cu tine în vacanță este ca niciunul dintre gadgeturile tale să nu rămână fără baterie, dar ar trebui să te gândești și la un plus de confort. Cu puțină inspirație, rucsacul tău va fi ușor, dar plin de obiecte utile.

1. Un acumulator extern

Facebook, Instagram, WhatsApp și câte altele… Toate îți vor pune la încercare nervii și telefonul mobil, dar, cel mai probabil, prima care va ceda va fi bateria acestuia. Pentru ca niciunul dintre momentele palpitante de pe pârtie să nu treacă fără să fie înregistrate și share-uite la timp, echipează-te cu o baterie externă.

Ar fi de preferat să alegi un model cu o capacitate minimă de 4000 mAh, pentru a-ți putea încărca integral bateria telefonului, fără emoții. Pentru și mai multă siguranță, alege un acumulator cu o capacitate de minimum 10.000 mAh și cu port USB dublu. Astfel, vei putea încărca simultan două telefoane cât savurezi o ciocolată caldă.  

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

2. O alternativă la țigările obișnuite

Ca orice adult, vei simți nevoia să-ți iei o pauză de țigară, după câteva ture cu schiurile sau chiar cu sania. Din păcate, fumatul obișnuit este o plăcere de care cu greu te poți bucura când porți haine foarte groase. Nu doar că vei aprinde țigările cu dificultate, dar inevitabilele căzături de pe pârtie  îți pot turti pachetul de țigări.

Mai mult decât atât, prietenii din preajma ta, care au venit la munte pentru o gură de aer curat ar putea să fie deranjați de fumul și de mirosul țigărilor. Un dispozitiv IQOS 3 elimină neajunsurile fumatului obișnuit și oferă gustul autentic de tutun adevărat pentru 20 de experiențe. Carcasa robustă și rezistentă la șoc face față cu succes provocărilor de pe pârtie.

3. Un jump starter auto universal  

Bagajul tău pentru la munte este aproape gata, dar pentru mașina ta ai pus ceva pe listă? Temperaturile scăzute și solicitările la care o vei supune pe drumul către stațiune vor fi o adevărată corvoadă pentru acumulator. Chiar dacă nu este neapărat vechi, el te poate lăsa baltă chiar în dimineața plecării, mai ales dacă nu mai pornești mașina tot sejurul.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Nu are rost să riști o situație jenantă, în loc să iei cu tine un jump starter auto universal. Unul cu capacitatea de 12.000 mAh va fi suficient pentru un motor de 3 litri, iar lanterna încorporată va fi utilă pe timpul serii, la montarea cablurilor. Ieșirea USB te ajută în situații și mai greu de anticipat, când și bateria mașinii, și a telefonului, ar putea muri în același timp.

4. O carcasă antișoc pentru telefon

Astăzi nu mai ai nevoie să pleci în vacanță cu aparatul foto. Telefonul tău mobil face poze la fel de bune, iar cei dragi le primesc aproape instantaneu. Totuși, la munte ai putea face o ispravă care să te coste mai mult decât ai prevăzut când ai plănuit vacanța.

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!
Recomandări

Tolo: Ce putem face? Să nu-i lăsăm pe cei fără ajutor să cadă în uitare!

 

Pentru ca nimeni să nu se întoarcă supărat acasă, cea mai bună asigurare pentru telefonul mobil este o carcasă rezistentă la șocuri, cu protecție la pătrunderea zăpezii și chiar a apei. Proiectată pentru căderi de la doi metri și dotată cu touch screen, carcasa îți va da libertate totală.

5. O căciulă cu Bluetooth

Zăpada și frigul nu sunt pe lista cu lucruri care să te bucure, ai prefera să stai în cabană și să te relaxezi cu muzică și cu bunătăți. Pentru momentele în care, totuși, vei ieși măcar la o tură cu sania, alege o căciulă dotată cu căști handsfree și cu conectivitate Bluetooth.

Căștile se pot încărca în aproximativ trei ore și îți oferă o autonomie de șase ore, dacă le folosești numai pentru convorbiri. Ascultatul muzicii scade autonomia la patru ore, dar e mai plăcut când aștepți vinul să fiarbă în timp ce asculți ultimele hituri.

Așadar, sejurul la munte nu trebuie să fie un pretext pentru a dispărea de pe net sau pentru a renunța la răsfățurile tale obișnuite. Fă-ți bagajul cu grijă și vei avea o experiență care te va energiza pentru tot restul iernii!

Credit foto: Shutterstock

Close
Închide
  Close