1. Liberalul căruia funcția de consilier local i-a adus 100.000 de euro

Alexandru Dinu (stânga), alături de fostul șef al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), care i-a acordat 4 contracte

De când este consilier local la Sectorul 2 București, liberalul Alexandru Dinu a primit contracte pe bani publici pentru servicii IT în piețe, la o bibliotecă, un teatru și un muzeu. Firma e chiar a lui!

Un articol de Cristina Radu și Răzvan Luțac.

2. Supereroul Colistin. Despre viețile salvate de un antibiotic descoperit de un japonez în urmă cu 70 de ani

În această inflație de candidați la alegerile prezidențiale, mai în glumă, mai în serios. Libertatea a făcut o propunere: antibioticul Colistin președinte! 

Datorită acestui medicament, inventat cu 70 de ani în urmă de către un japonez, medicament pe care îl medicii îl recomandă ca ultimă linie de apărare a organismului, mii de români rămân în viață în fiecare an. 

Un articol de Alexandra Nistoroiu.

3. „Libertatea de exprimare e ceva pentru care merită să îți dai viața”. O poveste din Zimbabwe, țară unde o postare pe Facebook te poate ucide

Ruvimbo Samang este refugiată politic în Africa de Sud

Ruvimbo Samanga sau Rue, cum îi spun prietenii, e o tânără de 23 de ani, refugiat politic, care a fugit din țara sa natală Zimbabwe pentru a scăpa de un regim opresiv și de o economie la pământ.

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică
Recomandări

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică

Un articol de Daniel Stanciu.

4. După mai multe procese cu clienții, inclusiv în România, Alianța Renault-Nissan a început să despăgubească românii care au mașini cu probleme la motor

Oamenii obișnuiți reușesc uneori, prin tenacitatea lor, să înfrângă marile companii. Un astfel de caz a relatat Libertatea acum câteva luni, iar în această săptămână a venit confirmarea.

Un articol de Daniel Ionașcu.

5. Cum îi apără Biserica din România pe înalții ierarhi care îi abuzează sexual pe elevii de seminar!

Presfințitul Corneliu (stânga) și călugărul Sebastian Jitaru

În chiliile Episcopiei Hușilor, elevi de seminar au fost abuzați sexual atât de Preasfințitul Corneliu, cât și de călugărul arhimandrit Sebastian Jitaru. Niciunul dintre înalții prelații nu a răspuns pentru faptele sale.

Două articole publicate în Libertatea de echipa de jurnaliști de la Să fie Lumină:

Abuzurile chiliilor. Vânătorii de victime sau cum îi condiționau înalții ierarhi din Vaslui pe elevii de seminar să facă sex cu ei!

„Am încuiat de două ori, am băgat preșul sub ușă să nu mai văd lumină pe holul ăla!”. Confesiunea unui elev din Huși abuzat de preot


Citeşte şi:

Sărăcia nu e o infracțiune, nu-i condamnați pe săraci! Trei reportaje Libertatea stau la baza unui spectacol de teatru regizat de Gianina Cărbunariu la Piatra Neamț

Istoricul Marius Oprea explică verdictul de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu: „Și-a turnat colegii de facultate, notele lui nu apărau vreun «obiectiv» protejat faţă de potenţiali spioni”!

Al doilea dineu oficial dat de președintele SUA la Casa Albă. Melania Trump, apariție spectaculoasă într-o rochie de 6.000 de dolari

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă