MENIU CAUTĂ

8 măsuri de siguranță în această iarnă de care ar trebui să ții cont dacă locuiești la casă

Distribuie

Pentru că uneori iarna poate fi neiertătoare, este foarte important să te asiguri că ai luat toate măsurile de siguranță posibile pentru a trăi în cel mai bun confort pe timpul sezonului rece din an. În timp ce o casă oferă mult mai mult spațiu, dar și flexibilitate, spre deosebire de un apartament, în același timp vine la pachet cu o responsabilitate mai mare atunci când vorbim despre siguranță.

8 măsuri de siguranță în această iarnă de care ar trebui să ții cont dacă locuiești la casă:

  1. Un drum pavat în curte

Poate părea la prima vedere doar un moft, însă înainte de venirea iernii este foarte important să îți trasezi în curtea casei tale un drum mai larg pavat, atât pentru accesul tău, cât și pentru cel al mașinii tale, dacă ai. Vei avea nevoie de pavele și de o masă vibrantă pentru ciment, însă e foarte important să te uiți și după betoniere. O alegere inspirată acum te va ajuta pe viitor să duci la bun sfârșit și alte proiecte ambițioase pe care le ai pentru casa ta. Un drum pavat este foarte important pentru că te va ajuta să cureți mai ușor zăpada pe timpul iernii, evitând astfel accidentele nefericite de care te poți lovi din pricina înghețului.

  1. Mai multă lumină

Tot pentru curtea casei tale ar trebui să iei în calcul instalarea unui sistem de iluminat mai eficient. Acest lucru te va ajuta să te deplasezi mai ușor atunci când condițiile vizibilitate vor fi reduse, dar va spori și securitatea casei tale în fața invitaților nepoftiți.

  1. Repară acoperișul

Un acoperiș cu probleme pe timpul iernii nu va însemna decât stres și nervi până la primăvară. Ultimul lucru de care vei avea nevoie va fi să te trezești cu apa care se infiltrează prin acoperiș, acolo unde unele țigle s-au deteriorat sau au căzut. Acum este momentul să începi o inspecție atentă a acoperișului, iar apoi să treci la treabă și să îl repari.

  1. Verificarea coșului

De foarte multe ori te poți trezi cu coșul casei înfundat tocmai când ai mai mare nevoie de el. Nu aștepta până când va fi mult prea târziu, iar primele zăpezi au căzut deja, pentru că va fi mai dificil și inconfortabil de intervenit.

  1. Schimbă ușile și geamurile vechi

Este o măsură importantă pentru siguranța energetică a casei tale. Dacă simți că vântul suflă pe sub uși sau pe la ramele geamurilor, acesta este un semn că trebuie să faci câteva schimbări. Altfel, vei plăti mult pentru încălzire și te vei bucura foarte puțin de ea.

  1. Schimbă senzorii de fum și gaz

Senzorii vechi pot fi foarte periculoși, mai ales pentru că în perioada de iarnă obișnuiești mult mai des să dai drumul la aragaz pentru a încălzi cel puțin o cameră. Evită probleme serioase printr-o verificare simplă a senzorilor și eventuala schimbare a lor, dacă este cazul.

  1. Elimină orice infiltrație

Nici pereții casei nu sunt feriți de probleme, mai ales dacă este vorba despre o proprietate mai veche. Infiltrațiile pot apărea, iar ele trebuie rezolvate din timp, acum când iarna mai are puțin peste o lună până începe să se instaleze.

  1. Curăță jgheaburile casei

Frunzele uscate, bucățile de crengi și mizeria pot bloca scurgerile de pe acoperiș, ceea ce se poate transforma într-o reală problemă pe timpul iernii, mai ales după ce ai trecut de prima zăpadă și primul îngheț. Nu ai nevoie decât de un jet de apă puternic ca să cureți jgheaburile casei.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: jocic

(P) Material realizat impreuna cu pestre.ro

Comentarii