Mergi direct la conținut »
FOTO | A început a cincea ediție a Spotlight, cel mai mare festival dedicat luminilor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO | A început a cincea ediție a Spotlight, cel mai mare festival dedicat luminilor

FOTO | A început a cincea ediție a Spotlight, cel mai mare festival dedicat luminilor

Cea de-a cincea ediție a Sporlight, festivalul luminilor, a început, joi seara în București. Festivalul are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei, între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite.

Traficul rutier va fi restricţionat pe Calea Victoriei, de joi până duminică, între orele 20:00 – 23:00, iar mii de bucureșteni sunt așteptați să iasă pe străzi pentru a se bucura de spectacolul de lumini oferit de organizatori.

Cu ocazia ediției de anul acesta, pe unele dintre cele mai importante clădiri de pe Calea Victoriei vor fi proiectate jocuri de lumini, tema aleasă pentru festival fiind EuropeLights, urmând să marcheze Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.

Traseul festivalului este Calea Victoriei, completat de spaţiile din Strada Lipscani şi din Piaţa Universităţii, care vor găzdui instalaţii interactive și sesiuni de video-mapping proiectate pe clădirile emblematice, care vor transforma Bucureștiul pentru 4 zile într-un Oraș al Luminilor.

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii şi tehnologiilor din acest domeniu şi include anual o serie de instalaţii de lumină, proiecţii video, proiecte de iluminat arhitectural şi instalaţii artistice interactive ale artiştilor locali şi internaţionali.


Citește și: Carmen Dan, reacție vehementă la adresa judecătoarei care a ironizat, criticat și acuzat o femeie agresată de soț. „Mă simt umilită ca ministru și ca femeie”


 

Close
Închide
  Close