UPDATE ora 13.55. Angajații Metrorex au început să strângă marfa din magazinele de la metrou și să le pună în pungi și cutii. Acțiunea acestora este aspru criticată de proprietarii spațiilor comerciale. „Sunteți niște hoți”, strigă oamenii de pe margine.

UPDATE ora 12.40. Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex, a venit, miercuri, la stația de metrou Ștefan cel Mare. Acesta a încercat să deschidă ușa unui magazin cu o rangă, după cum se poate vedea în imaginile postate pe Facebook de jurnalistul Vitalie Cojocari.

Acțiunea directorului a avut loc chiar sub huiduielile proprietarilor. La fața locului au ajuns și mai multe echipaje de jandarmi.

UPDATE ora 11:35. Primarul sectorului 2 a plecat de la stația Ștefan cel Mare în strigătele și huiduielile proprietarilor de chioșcuri. Aceștia au numit acțiunea edilului drept „un abuz”.

„Există dispoziție de desființare pentru șase magazine la Ștefan cel Mare și două magazine la Pipera. Apelăm la toate organele de stat, la Jandarmerie, la Poliție, la Poliția Locală, o să colaborăm”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit imaginilor difuzate de ObservatorTV.

Întrebat dacă forțele de ordine vor debarasa marfa, edilul a spus că „dacă proprietarii nu fac acest lucru, vom fi nevoiți să o facem noi în cursul zilei de azi. Continuăm acest proces.”

UPDATE ora 11.10: Scandal la demolarea magazinelor de la stația de metrou Ștefan cel Mare

Mai mulți proprietari de magazine, dar și sindicaliști susțin că operațiunea autorităților este una ilegală.

„Cum să le considerați ilegale? Am plătit 18 ani? Nu vine un executor judecătoresc”, au strigat oamenii către primarul sectorului 2, potrivit imaginilor transmise de Digi 24.

Radu Mihaiu a încercat să le explice oamenilor că respectivele construcții nu au autorizație de construire și că legea trebuie respectată, însă precizările edilului nu au calmat spiritele.


Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, a declarat, în direct la televiziunile de știri, că Primăria pe care o conduce a primit de la Metrorex sesizări că există chioșcuri ridicate pe domeniul public din cadrul stațiilor de metrou care nu au autorizație de construire și că, potrivit controalelor interne, sunt un pericol în caz de evacuare de urgență.

Mihaiu spune că Poliția Locală S2 a făcut verificări și a constatat că lucrările s-au făcut ilegal.

„Nu există nicio autorizație de construire dată nici de sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare, aceste construcții sunt construite ilegal, înțeleg și există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieșirea în caz de incendiu”, a declarat primarul sectorului 2 de la acțiunea de demolare, în direct la televiziunea Digi24.

Edilul a mai precizat că proprietarii vor fi din nou notificați să vină să-și ridice bunurile, iar în caz contrar, acestea vor fi strânse de reprezentanții primăriei și sigilate. 

„Marfa din chioșcurile care nu au fost evacuate va fi preluată cu proces- verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a precizat Mihaiu.

Potrivit primarului, șase magazine din stația Ștefan cel Mare vor fi evacuate, două la Pipera și alte câteva la stația Piața Iancului până la finalul săptămânii.

DEMOLARE_CHIOSCURI_24_INQUAM_George_CalinIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

Metrorex a anunțat de vinerea trecută că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale a expirat, iar că din această săptămână vor începe procedurile de evacuare.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă, notează Agerpres.

Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept în prezent, potrivit companiei.

Citeşte şi:

Ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre posibila prelungire a anului școlar următor

STUDIU | O treime dintre bolnavii de COVID au afecțiuni psihice sau neurologice pe termen lung

Peste 3 milioane de decese de COVID în întreaga lume. Care sunt cele mai afectate țări

Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
PARTENERI - GSP.RO
Cum se ascundea Marica cu amantele! Ilinca Vandici, dezvăluiri incredibile
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
Playtech.ro
Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare?! Veste de ultimă oră, ce se întâmplă
Ce simbolizează colierul de perle purtat de Ducesa de Cambridge la funeraliile prințului Philip
Observatornews.ro
Ce simbolizează colierul de perle purtat de Ducesa de Cambridge la funeraliile prințului Philip
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Telekomsport
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)