Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > A început Festivalul Florilor la Timișoara. Primăria a cheltuit 200.000 de euro

A început Festivalul Florilor la Timișoara. Primăria a cheltuit 200.000 de euro

320.000 de flori împodobesc timp de trei zile centrul Timișoarei și alte două piețe din zona istorică a orașului. “Aleea Fericirii”, un carusel aranjat de un florar olandez și o stradă acoperită cu umbrele sunt principalele atracții în acest weekend.

De Raluca Diaconu,

Timfloralis, unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale orașului, s-a deschis astăzi.

22 de decoruri îi așteaptă pe împătimiții de selfie-uri în centrul Timișoarei până duminică.

Trandafiri, gerbera, orhidee, bujori, crenguțe de magnolii, petunia și crini au fost folosite pentru decorurile impresionante de la Timfloralis.

Unul dintre cele mai apreciate decoruri este un carusel instalat în Piața Victoriei, în fața Operei Române, aranjament care îi aparține designerului olandez Dennis Knepkens. Se numește “Pure Happiness”, tocmai pentru a se plia pe tema din acest an a festivalului: “Floral happiness”. Olandezul a folosit 27.000 de fire de flori pentru caruselul de 38.000 de euro.

Fântâna cu Pești din centrul Timișoarei a fost împodobită de Filomena Brisc și Bianca Negrea cu 27.000 de flori. Decorul costă aproape 17.000 de euro.

Un alt aranjament este cel al designerului Ioachim Erema, stabilit în Anglia, care a livrat mulți ani florile pentru familia regală din Marea Britanie. Pentru “Aleea Fericirii”, care a costat peste 12.000 de euro, Erema a folosit 10.000 de flori.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Fericire și în Piața Unirii, unde Alina Nagy a creat cu 25.000 de euro decorul “În căutarea fericirii”. Una dintre principalele atracții din Piața Unirii, fântâna, a fost împodobită de Ella Fodor. Proiectul “10.000 de zâmbete” a costat 22.000 de euro.

“Toate proiectele sunt impresionante și executate după cele mai noi și în tendință materiale floristice. Echipele care au lucrat sunt numeroase, formate din aproximativ 150 de persoane. Pregătirile și montajul au început de luni, dar la proiecte se lucrează din decembrie”, au transmis reprezentanții primăriei, care spun că florile au fost comandate în februarie de pe bursa de flori.

Primăria cheltuie peste 200.000 de euro pentru Festivalul Timfloralis.

Citește și:

FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”

Close
Închide
  Close