MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

A murit oligarhul rus Boris Berezovski, cel care a pus premiu 50 de milioane de euro pe capul lui Putin!

Distribuie

Boris Berezovski a murit sâmbătă, la 67 de ani, scrie Russia Today, citând o postare pe Facebook a ginerelui fostului om de afaceri rus, Egor Schuppe.
Miliardarul decedat a fost unul dintre cei mai puternici contestatari ai actualului preşedinte al Rusiei, Valdimir Putin.

Controversatul magnat rus Boris Berezovski, autoexilat din 2001 la Londra, a promis o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea actualului premier Vladimir Putin, preşedintele ales al Federaţiei Ruse. Berezovski a declarat că nu a stabilit întâmplător suma respectivă ca recompensă. Tot atât au promis în 2011 rebelii libieni pentru capturarea colonelului Muammar al-Gaddafi.
El era vizat de numeroase anchete în Rusia, ultima datând din mai, după ce le-a propus o recompensă celor care „îl aresta pe periculosul criminal Putin”.

Anul trecut, omul de afaceri, considerat fosta eminenţa cenuşie a defunctului preşedinte Boris Elţin, i a propus instituirea monarhiei constituţionale în Rusia şi instalarea pe tronul de la Kremlin a prinţului Harry.
Moscova a cerut Londrei în mai multe rânduri, dar fără succes, extrădarea acestui om de afaceri controversat, inculpat în Rusia pentru că a făcut apel la o lovitură de stat.

Comentarii