MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2013 08:32 , de Iulian Simbeteanu

Accidentul din Muntenegru | Poliţistul care conducea autocarul groazei nu a raportat superiorilor că pleacă în voiaj

Distribuie

Subofiţerul este un vechi angajat al Poliţiei Capitalei, cu 22 de ani de carieră. Are cel mai mare grad ca şi subofiţer. Ultima oara a fost avansat în grad înainte de termen. George Ciobanu este căsătorit cu Ileana Ciobanu, cadru didactic la Universitatea "Spiru Haret". Conform declaraţiei de avere, agentul avea două credite de 25.000 lei, scadent în 2017 şi, respectiv, 18.700 lei, scadent în 2014. Soţii Ciobanu au un teren de 1.347 metri pătraţi, o casă şi un autoturism Opel. Cunoscuţii săi spun că pleca în excursii, ca şi şofer, pentru a câştiga nişte bani în plus, în condiţiile în care salariul soţiei era mai mic decât al său şi aveau datoriile la bănci, informează evz.ro.

'Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unităţii unde îşi desfăşura activitatea. Agentul de poliţie este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE şi al atestatului profesional eliberat de ARR Bucureşti la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist', se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Agentul de poliţie are 45 de ani, este căsătorit şi are un copil. Este angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenţie rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcţia de conducător auto.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei mai spun că, 'în consecinţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţistul putea să îndeplinească şi alte activităţi remunerate, în condiţiile în care acest lucru nu împieta desfăşurarea optimă a activităţii de funcţionar public cu statut special'.

Un autocar cu 47 de oameni la bord a căzut, duminică după-amiază, în canionul Moraca – la aproximativ 30 de kilometri de Podgorica, în Muntenegru. Bilanţul provizoriu al victimelor este de 19 morţi, dintre care 18 erau români. Alte 29 de persoane sunt rănite.

Citește mai multe despre Accident pe Libertatea.

Comentarii