Mergi direct la conținut »
VIDEO | Acordul politic propus de Klaus Iohannis partidelor parlamentare s-a semnat la Cotroceni. Iohannis: "PSD a dăunat foarte mult României"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Acordul politic propus de Klaus Iohannis partidelor parlamentare s-a semnat la Cotroceni. Iohannis: „PSD a dăunat foarte mult României”

Acordul Politic Naţional, pentru consolidarea parcursului european, propus de preşedintele Klaus Iohannis partidelor parlamentare, a fost semnat astăzi la Palatul Cotroceni, de PNL, USR, PMP și Pro România. UDMR va semna ulterior documentul. Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat într-un atac la adresa PSD, despre care a spus că, din 2016, duce un atac constant la adresa Justiţiei.

De Valentina Postelnicu,

LIVE TEXT

Eugen Tomac: Sper că toți politicienii vor  înțelege corect mesajul transmi de români

Am venit să punem semnătura pe acest acord din convingere. Sper că toți politicienii vor  înțelege corect mesajul transmis de români.

Ne dorim să fim parte la deciziile mari din UE.

Victor Ponta: „Referitor la Justiție, am susținut ca nimeni să nu fie mai presus de lege „

Am semnat azi acest pact pentru un motiv foarte simplu: principiile din el sunt corecte și sunt spre binele nostru ca societate.

Primul europarlamentar al Pro România e Corina Crețu, comisar european.

O justiție independetă apolitică e o condiție fără de care nu putem progresa ca societate.

Oamenii politici trebuie să-și dea mâna când e vorba de interese naționale

Referitor la Justiție, am susținut ca nimeni să nu fie mai presus de lege. Eu am dovedit că m-am supus legii, judecătorilor. Cei care se opun au de pierdut

Dan Barna: „Acest pact este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și inițiativa ”Fără penali în funcții publice”

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

USR a semnat acrodul pentru că el conține ceea ce de trei ani USR a susținut: că România trebue să fie un stat de drept, cu o justiție independentă

Acest pact este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și inițiativa ”Fără penali în funcții publice”. Putem să-l introducem în Constituție.

Acest acord național e un prim pas dintr-o construcție în care să transformăm CCR într-un arbitru neutru și imparțial

Ne-ați asigurat de susținerea dvs, domnule președinte, pentru inițiativa ”Fără Penali”

Vreau să vă felicit pentru că e o întâmplare fericită ca într-o zi importantă pe plan personal să semnăm acest act important

Ludovic Orban: „Sunt obiective pentru care, alături de președintele Iohannis milităm de foarte mult timp”

Încă de la înființare, PNL a acționat constant, cu determinare, pentru ca România să devină cu adevărat o țară europeană, dezvoltată, care să stea pe picior de egalitate la masa deciziilor.

Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
Recomandări
Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
 

Pentru România nu există o altă cale decât o integrare și mai serioasă, mai profundă, care să permită să fructifice toate avantajele de care dispune.

În ce privește obiectivele din pact, sunt obiective pentru care, alături de președintele Iohannis milităm de foarte mult timp, iar de doi ani suntem angrenați într-o bătălie extremde dură, alături de cetățenii români ieșiți în stradă

Preşedintele Klaus Iohannis: ” PSD-ul nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării „

Românii au ieşit în număr mare la vot şi au dat un răspuns clar, ferm şi uşor de citit. La întrebările de la referendum au răspuns afirmativ 6 milioane şi jumătate de români.

Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
Recomandări
Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
 

La alegerile europarlamentare, formaţiunile pro europene au primit voturi multe şi au avut rezultate bune, foarte bune. Iar formaţiunile care au încercat să demonizeze UE, care au atacat constat independenţa justiţiei şi care au consrtruit o guvernare lamentabilă, PSD şi ALDE, au fost drastic sancţionaţi de electorat, pe bună dreptate.

A doua zi după referendum, aparent doar aparent, lucrurile păreau că s-au schimbat. Înainte de referendum mulţi au spus că este un referendum inutil.

Unele formaţiuni au încercat să îl boicoteze, foarte mulţi au comentat întrebările, că ar fi slabe, inutile, şi că nu se va întâmpla nimic. Dar după referendum s-a întâmplat, a doua zi, după vot, spaţiul politic românesc s-a schimbat trebuie să recunoaştem acest lucru.

A fost clar un vot pro european, românii au votat contra acelui atac nemernic, pesedist, asupra justiţiei, contra unei guvernări lamentabile, şi atunci după consultările cu partidele parlamentare, am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus semnării partidelor.

Iată că astăzi de aflăm aici. Au răspuns, direct, clar, deschis, da, semnăm, PNL, USR, Pro România şi PMP.

Preşedinţii acestor partide sunt prezenţi, astăzi, pentru a semna acest pact. Pe mine nu m -a anunţat că este interesat PSD-ul, care din 27 mai, aparent, se schimbase. Dar nu este aşa.

PSD-ul nu s-a schimbat, nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg, dar a rămas doar cu aparenţa schimbării. Urmăreşte în continuare aceleaşi obiective, şi răspunsul dat prin media a fost, practic, un răspuns negativ. Aveau mai multe amendamente decît articolele din acest Acord.

PSD a dăunat foarte mult României. Din cauta PSD-ului, România nu s-a dezvoltat şi nu se dezolvă mai mult.

Aceste alegeri au fost o victorie în faţa incompetenţei, infatuării pesediste, a atacului la justiţie şi la economia naţională, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă, urmează încă trei ocazii de a da o lecţie PSD.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, joi, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publică de semnare a Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

Românii vor ști cum să voteze, dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum e nevoie să se schimbe Constituția și legislația aferentă. Iarăși și-au bătut joc de românii din diaspora, trebuie schimbată legislația și trebuie abandonat acest discurs împotriva diasporei.

Trebuie să revenim la o normalitate europeană bazată pe respectarea statului de drept. Pentru a face aceste modificări e nevoie de un altfel de Parlament.

Și dacă acum 2 ani și jumătate lucrurile au ajuns unde au ajuns pentru că nu s-a văzut o alternativă, acum paradigma se schimbă. Se construiește o alternativă, lucrăm la ea.

Mulți dintre cei care lucrează cu mine sunt în această sală. Românii trebuie să meargă la vot Sunt foarte bucuros că azi semnăm noi cinci acest Acord Național.

Această semnare nu reprezintă un pas prin care vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă. E posibil ca și alții să revină la gânduri mai bune.

La semnarea Acordului vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, președintele USR, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta și președintele PMP, Eugen Tomac.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru G4Media.ro că partidul său este de acord cu textul acordului, dar nu va putea fi prezent joi din cauza unei deplasări în străinătate, urmând să îl semneze săptămâna viitoare.

Liderul UDMR a mai spus că îi va înmâna președintelui Iohannis și o serie de observații și propuneri legate de relația dintre majoritate și minorități.

Acordul naţional pentru consolidarea parcursului european cuprinde, pe lângă prevederile din referendumul pe Justiţie, respectiv interdicţia amnistiei şi graţierii pentru fapte penale şi interzicerea OUG-urilor în domeniul penal, iniţiativa Fără Penali, precum şi modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, dar şi modificarea legislaţiei electorale, pentru facilitarea votului românilor în ţară şi în diaspora.

Citeşte şi:

VIDEO/ În timp ce instituțiile pasează de la una la alta responsabilitatea, tatăl unui copil care a murit într-o fosă septică a luat singur măsuri: „Nici în ziua de azi nu a venit nimeni să mă întrebe de ce am cimentat eu fosa”

Close
Închide
  Close