MENIU CAUTĂ

Acum poţi să te joci fără butoane!

Distribuie

Compania Microsoft a lansat pe piaţă dispozitivul Kinect pentru consolele Xbox 360

La începutul acestei luni a fost lansat în SUA sistemul Kinect pentru consolele Xbox 360. Acesta permite utilizarea jocurilor fără să apeşi butoanele telecomenzii sau să tragi de maneta joystick-ului, ci doar prin gesturi, mişcări şi voce.

Microsoft, compania producătoare a sistemului Kinect, spune că noua tehnologie va revoluţiona industria jocurilor şi va creşte atractivitatea consolelor Xbox. Kinect le permite utilizatorilor Xbox să se joace fără telecomenzi, manete sau butoane, pentru că este o tehnologie care ”vede” mişcările corpului prin intermediul unor camere video speciale (cu senzor de mişcare şi orientare 3D) şi ”aude” cu ajutorul microfoanelor, soft-ul transformând apoi totul în comenzi. Sistemul poate urmări simultan 48 de mişcări ale corpului, iar personajele din jocuri se deplasează exact cum o fac cei care se află în faţa televizorului.

Ai nevoie de spaţiu în casă4598-309209-joc2.jpg

În plus, tehnologia Kinect poate fi folosită foarte uşor, activându- se, spre exemplu, la rostirea unui singur cuvânt, iar meniul poate fi vizualizat prin simple mişcări ale mâinii. Noua tehnologie, care e disponibilă în SUA la un preţ de aproximativ 150 de dolari, a fost vândută deja, în doar zece zile de la lansare, într- un număr de un milion de unităţi, şefii Microsoft aproximând că se vor mai cumpăra încă cinci milioane de sisteme Kinect până la finele anului. Totuşi, ca orice gadget, dispozitivul are şi unele mici dezavantaje: ai nevoie de spaţiu în casă pentru a te putea juca în condiţii optime şi de o lumină suficient de puternică pentru a permite senzorilor de mişcare să îşi facă treaba fără a da greş.

În România costă 799 de lei

Noua tehnologie Kinect de la Xbox e disponibilă şi în România. Cei care nu au comandat-o deja de pe site- urile din SUA, acolo unde a ajuns mai repede, o pot face acum pe site-uri de profil din ţara noastră. Kinect e disponibil momentan pe trei site-uri (www.emag.ro, www.playcom.ro şi fvshop.ro), la un preţ ce variază de la 799 de lei la 899 de lei.

Comentarii