MENIU CAUTĂ
, de Geo Berciu

ADEVĂRAT ŞOC ÎN SPANIA! MECANICUL „TRENULUI MORŢII”, din vina căruia au murit 79 de persoane, A FOST ELIBERAT

Distribuie

Francisco José Garzon Amo, în vârstă de 52 de ani, este suspectat că nu a frînat la timp, la intrarea într-un viraj periculos, în care viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.

După ce a fost inculpat duminică pentru „79 de fapte de omucidere prin imprudenţă”, mecanicul a fost eliberat sub control judiciar, a anunţat un tribunal regional din Galicia, potrivit Mediafax.

El urmează să se prezinte la tribunal săptămmânal, nu va putea să părăsească teritoriul spaniol timp de şase luni fără autorizaţie judiciară, iar licenţa de mecanic de tren i-a fost retrasă în aceeaşi perioadă, a adăugat tribunalul.

Mecanicul a fost arestat joi, în timp ce, uşor rănit, se afla la spital, şi a fost plasat în detenţie preventivă „pentru presupuse fapte de omucidere prin imprudenţă”. El a sosit duminică la tribunal, într-o maşină de poliţie, încătuşat, însă a fost eliberat judecătorul apreciind că nu există un „risc să fugă sau să distrugă probe”.

Teribilul accidentul de la Santiago de Compostela s-a soldat cu 79 de morţi. Duminică erau spitalizaţi 70 de răniţi, dintre care 22 în stare gravă.

Citește mai multe despre Accident feroviar pe Libertatea.

Comentarii