De Cătălin Hopulele,

În rechizitoriu, procurorii spun că administratorul unei societăți de transport internațional de persoane și colete care activa pe ruta România-Scoția a introdus în țară cantități importante de droguri de mare risc, pe care le-a vândut contra sumei aproximative de 45.000 de euro pentru un kilogram.

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat, în cursul zilei de 02.03.2020, de pe teritoriul Marii Britanii, un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României. La data de 04.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO – Iași au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului V.C.N. și a soției sale, inculpata V.N., imediat după ce aceștia au încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină, pe raza municipiului Iași”, se precizează într-un comunicat remis de DIICOT presei.

Procurorii ieșeni, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Biroul de Combatere a Crimei Organizate Iași au efectuat pe 4 martie cinci percheziții domiciliare în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei și 42.800 de lire sterline, dar și trei autoturisme și autoutilitare. Procurorii spun că autoturismele ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor în țară de-a lungul timpului.

În cursul zilei de astăzi, vineri, 6 martie, cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeşte şi:

Prima victimă a coronavirusului, în Marea Britanie. Mesajul premierului Boris Jonhson

Specialist în boli infecțioase, despre coronavirus: „Este foarte probabil să avem un număr foarte mare de cazuri, din păcate”. Cum explică vindecarea celor 3 români aproape imediat după diagnosticare

Nervi și curse întârziate pe Aeroportul Otopeni, după ce sistemul de check-in a picat. Ce spun reprezentanții aeroportului

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați