Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

Adrian Severin, huiduit de protestatari la Instanța Supremă. Fostul europarlamentar a cerut anularea condamnării pentru fapte de corupție / FOTO

Adrian Severin a fost întâmpinat cu huiduieli de un grup de protestatari la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Fostul europarlamentar s-a prezentat, luni, la Instanța supremă pentru a cere anularea condamnării de patru ani, primită în 2016, pentru luare de mită și trafic de influență.

De Răzvan Mihalașcu,

În momentul în care a ajuns la ÎCCJ, Adrian Severin a fost aplaudat de mai mulți susținători PSD. Motivul: tot astăzi la Instanța supremă se discută dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Fostul europarlamentar social-democrat a ridicat o excepție de neconstituționalitate pentru a cere anularea decizie de condamnare la închisoare.

În fața Instanței supreme și-a făcut apariția și un grup de protestatari care l-au apostrofat pe Adrian Severin în momentul în care a ieșit din sediul instituției.

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia depusă de fostul europarlamentar Adrian Severin, în care acesta solicita anularea condamnării de patru ani închisoare primită în 2016, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, notează Agerpres.

ÎCCJ a respins şi cererea lui Adrian Severin de sesizare a CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul de procedură penală, care limitează la 30 de zile termenul de introducere a unei contestaţii în anulare, însă această decizie nu este definitivă.

Pe 28 februarie 2018, Adrian Severin a fost eliberat condiţionat din penitenciar, după ce a executat efectiv un an şi trei luni din pedeapsa de patru ani primită pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

Potrivit DNA, Adrian Severin a fost acuzat că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte, şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care aceştia pretindeau că o susţin, pe de altă parte.

Potrivit DNA, în vederea încasării sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele două persoane.

Trei europarlamentari – Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser – ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

foto: Vlad Chirea


Citește și:

Ucisă într-un dosar de omor, înviată din vorbe de procuror! Se redeschide misteriosul caz al Adinei Motaș, o adolescentă de 16 ani, dispărută fără urmă acum șase ani


 

Close
Închide
  Close