Mergi direct la conținut »
Adrian Ţuţuianu rămâne fără funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după excluderea din PSD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Adrian Ţuţuianu rămâne fără funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după excluderea din PSD

Adrian Ţuţuianu rămâne fără funcţia de vicepreşedinte al Senatului, după excluderea din PSD

Adrian Țuțuianu a fost revocat din funcția de membru al Biroului Permanent și vicepreședinte al Senatului, în urma excluderii acestuia din PSD. În locul lui a fost pus social-democratul Șerban Valeca, din organizaţia PSD Argeş, susţinătoare a lui Liviu Dragnea.

De Valentina Postelnicu,

Ţuţuianu fost revocat miercuri, în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi „pentru”, nouă „împotrivă” şi 14 abţineri.

Şerban Valeca a fost propus de grupul parlamentar PSD şi ales cu 67 de voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi şase abţineri.

Votul în plen a fost electronic.

„În şedinţele Biroului permanent şi Comitetului grupurilor parlamentare de astăzi, grupul parlamentar PSD a prezentat solicitarea formulată potrivit art. 32 alin. 3 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor referitor la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi de vicepreşedinte al Senatului a domnului senator Adrian Ţuţuianu, ca urmare a retragerii sprijinului politic. Luăm act de această solicitare şi urmează să ne exprimăm votul cu privire la constatarea încetării de drept a statutului de membru al Biroului permanent”, a declarat, înainte de vot, preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda.

Comitetul Executiv al PSD a decis, pe 5 noiembrie, excluderea din partid a secretarului general Marian Neacșu și a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu.

Senatorul Adrian Ţuţuianu a anunţat, vineri, că a depus o contestaţie împotriva hotărârii Comitetului Executiv Naţional al PSD de excludere a sa din partid. Ţuţuianu spune că nu a primit nici acum hotărârea CExN şi nu a fost trimisă nici la Organizaţia PSD Dâmboviţa.

Citeşte şi: Coincidenţa din subteran | În ziua anunţului privind greva generală, Metrorex trebuia să evacueze spaţiile comerciale controlate de sindicat

Close
Închide
  Close