Mergi direct la conținut »
Adriana Nedelea LA FIX | Sora tinerei arse și externate cu răni deschise: ”Îi bandajez rănile, fără să știu dacă fac bine”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Adriana Nedelea LA FIX | Sora tinerei arse și externate cu răni deschise: ”Îi bandajez rănile, fără să știu dacă fac bine”

Adriana Nedelea LA FIX | Sora tinerei arse și externate cu răni deschise: ”Îi bandajez rănile, fără să știu dacă fac bine”

Bernadett Ivet Horvath, Berni pentru cei apropiați, tânăra de 21 de ani arsă pe 40 la sută din suprafața corpului în urma unei explozii de la Satu Mare, a fost externată de la Spitalul de Arși București, după două luni de spitalizare, cu răni deschise și infectate. Rănile lui Bernie sunt imposibil de tratat acasă. Sora ei a ajuns asistenta ei personală și a spus, la Adriana Nedelea LA FIX, că tot ce i s-a spus de la spital e să folosească unguent de gălbenele.

De Cristian Anton,

”Berni nu este foarte bine, are febră, a fost externată miercuri, era bandajată atunci și nu ne-am putut imagina rănile. Când le-am desfăcut acasă, asistenta și cu mine ne-am șocat”, a spus Andrea Bota, sora lui Berni.

Andrea a precizat, la Adriana Nedelea LA FIX, că nu i s-a făcut niciun fel de instructaj, i s-a spus să folosească unguent de gălbenele și să o ducă la un centru de recuperare, care nu există însă în România.

”Nicio referire, măcar să ne spună un centru, cu toate că în scrisoarea medicală se face referire foarte clară la un centru, deși știau că în România nu există un centru la care să facă kinoterapie”, a declarat Andrea Bota.

”Am ajuns asistenta ei personală, să-i bandajez singură rănile, fără să știu dacă fac bine, întrucât nu știu unde să o ducem pentru bandajare”, a mai spus Andrea, potrivit căreia Berni a avut norocul de a mai fi ținută două săptămâni la Spitalul de Arși, pentru a se mai vindeca, cât de cât, după ce a luat, pentru a doua oară, o bacterie din spital.

”Nu mai facem față cheltuielilor”

”Pe biletul de ieșire scrie vindecată. Dar 100% nu poate fi vindecată, atâta timp cât ai răni pe jumătate deschise, se poate întâmpla orice”, a completat Andrea.

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”
Recomandări

Singurătate în spital după izolare acasă. ”Au operat-o pe mama la Universitar fără să știm că are COVID-19, iar acum au dus-o la Colentina și i-au luat telefonul”

 

”Am folosit unguent de gălbenele, dar ne-au spus mai mulți pacienți arși că facem cea mai mare prostie, nu se folosește gălbenele la așa ceva. Suntem dezorientați, nu cunoaștem”, susține Andrea Bota.

Sora lui Berni spune că o cremă care nu îi ajunge două săptămâni costă 260 de lei, familia nu mai face față cheltuielilor, iar statul nu îi ajută cu nimic.

”Nu am nicio explicație, decât că sistemul medical în Românie este cu foarte multe lipsuri și defectuos. Nu ne-a contactat nimeni, pentru orice fel de sprijin, orice fel de explicație, decât că noi ne-am permis să îi deranjăm”, a concluzionat Andrea Bota.

În sprijinul lui Berni a sărit până acum Alexandra Furnea, supraviețuitoarea de la Colectiv care a trecut prin aceeași situație cu tânăra din Satu Mare.

În acest moment, s-a inițiat o strângere de fonduri pentru Berni. Orice ajutor financiar poate fi făcut în conturile deschise pe numele lui Andrea Bota

RO73BTRLRONCRT0395856701 – Ron

RO23BTRLEURCRT0395856701 – Euro

Close
Închide
  Close