De Valentina Postelnicu,

Motivul îl constituie lipsa, într-o primă etapă, a unui document din care să reiasă că fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost împuternicit de preşedintele PSD ca reprezentant legal.

„Cu privire la nerambursarea celor 3.400.000 de lei, la acest moment AEP a respins plângerea prealabilă şi a comunicat acest lucru PSD. Într-o primă etapă s-au verificat, pentru o perioadă de 60 de zile, documentele privind finanţarea campaniei electorale în vederea rambursării cheltuielilor electorale. Până la finalizarea acestei etape nu a fost prezentat un document din care să reiasă că semnătura domnului Drăghici era susţinută şi de preşedintele executiv la acea dată şi până la finalizare, preşedinte al PSD, drept pentru care s-a stabilit, la propunerea echipei de control, decizia de nerambursare”, a spus preşedintele AEP.

Potrivit reprezentantului AEP, „PSD a depus plângere prin care se solicita anularea deciziei şi rambursarea, prezentând un document din care reiese că domnul Drăghici e reprezentant legal, dar Autoritatea nu mai poate emite un act prin care să îşi poată anuleze propria decizie de nerambursare, ci doar o instanţă poate face acest lucru”.

El a explicat că „decizia de nerambursare a intrat deja în circuitul civil şi AEP nu mai poate rambursa sumele la acest moment, deşi situaţia s-a schimbat de la decizia de nerambursare”.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Preşedintele AEP a menţionat că, dacă instanţa anulează decizia Autorităţii, rambursarea se face în foarte scurt timp. Mituleţu-Buică a precizat că un caz asemănător a avut loc la alegerile locale din 2016, când AEP a fost nevoită să ramburseze cheltuielile electorale unui competitor care a câştigat în instanţă.

„Atunci, decizia de rambursare a fost dată cu aproximativ un an întârziere”, a mai spus preşedintele AEP.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că pe un grup de whatsapp al partidului s-a comunicat informația că AEP nu rambursează banii, cel mai revoltat fiind europarlamentarul Claudiu Manda.

Premierul Dăncilă a răspuns pe acel grup, chiar dacă se află în vizită în Statele Unite ale Americii, susținând că a făcut tot posibilul pentru a rezolva situația.

Citeşte şi:

Fondul de Mediu a sesizat Parchetul în privința programului ”Casa Verde”. Libertatea a scris în urmă cu două săptămâni despre suspendarea înscrierilor

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri
HOROSCOP

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri